Den franske ambassadøren takker Norge

Ofrene etter terrorangrepene i Paris ble hedret under en minnemarkering i Oslo tirsdag kveld. Den franske ambassadøren holdt en appell der han takket det norske folket for deres varme og medfølelse.

Jean-Marc Rives og Erna Solberg

TAKKER FOR STØTTEN: Her gir statsministeren og den franske ambassadøren hverandre hånden.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Vi ønsker å være til stede for franskmennene. Våre tanker går til ofrene, deres familier og det franske folket, sa ordfører i Oslo, Marianne Borgen, da hun åpnet minnemarkeringen i kveld.

Det var statsminister Erna Solberg som holdt den første appellen. Hun sa at hennes tanker går til ofrene og deres familier.

– Det var en dyster kveld sist fredag. Dyster for Frankrike og Europa, men mest dyster var den for dem som stod ansikt til ansikt med ondskapen, sa Solberg.

Nær venn

Det var den franske ambassaden som arrangerte minnemarkeringen etter terrorangrepene i Paris hvor 129 personer ble drept og over 350 såret.

Det var flere kjente personer som møtte opp for å hedre ofrene. Blant andre kom kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Børge Brende for å vise solidaritet med franskmennene.

– Når en venn rammes av en ulykke, er det vår jobb å rekke ut en hånd. Det er vår jobb å stille opp når det trengs. Vi kan ikke tillate terrorister å forandre livene vi lever, sa Solberg.

Norsk varme midt i kulden

Den franske ambassadøren, Jean-Marc Rives, holdt en appell der han takket Norge og nordmenn for deres varme og medfølelse under det han betegner som en tung periode.

Han brukte også muligheten til å fortelle om viktigheten av å stå sammen mot terroristene.

– Vårt demokrati har alltid møtt motstand, og har vunnet hver gang. Vi skal vinne denne gangen også, sa Rives.

Også statsminister Erna Solberg mener at det er viktig å stå opp og forsvare fundamentet Europa og Frankrike er bygd opp på.

– Vi skal stå sammen, vi skal ikke la oss skremme, vi skal forsvare menneskeverdet og vårt demokrati. Vi har en felles oppgave foran oss. Grusomhetene i Paris viser at det ikke er lett, men det er så ufattelig viktig, sa Solberg.