Delte meninger om Oslo-OL

Seks av ti innbyggere i Oslo og Akershus vil at Oslo skal søke vinter-OL i 2018. I Nord-Norge derimot, er færre begeistret for et Oslo-OL.

Ill. bilde: Magnus Moan fra OL i Torino
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Det viser en meningsmåling som Østlandssendingen har fått utført.

59,6 prosent av de spurte i Visendis spørreundersøkelse for Østlandssendingen vil at Oslo skal søke om vinterlekene i 2018.

Størst motstand mot Oslo-OL i nord

32,6 prosent svarer nei, mens snaue ni prosent vet ikke.

På landsbasis er halve befolkningen positive til Oslos varslede OL-søknad, nærmere bestemt 49,4 prosent. 39,1 prosent er negative.

Ikke overraskende er motstanden mot et hovedstads-OL størst i landsdelene der de andre søkerbyene - Trondheim og Tromsø - hører hjemme.

I Nord-Norge sier to av tre blankt nei til vinter-OL sørpå.

Les hele undersøkelsen om Oslo-OL her

 - Gledelige tall

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen er svært fornøyd med tallene.

- For alle dem som er opptatt av at Oslo skal bli søkerby, så er dette svært gledelige tall, jeg vil nesten si oppsiktsvekkende.

Fristenr for å søke Idrettsforbundet om å bli Norges søkerby til OL i 2018 er 19. februar neste. Den fristen skremmer ikke Ditlev-Simonsen.

- I løpet av en uke så vil vi være kommet vesentlig lenger i vår beslutningsprosess, og jeg tror og regner med faktisk at den 30. august, når bystyret har sitt første møte over sommeren, så vil bystyret bekrefte at Oslo melder seg på i denne konkurransen.