Hopp til innhold

Deltar i polsk Melodi Grand Prix

Drammensbandet Det Betales deltar i Melodi Grand Prix i Polen - med svensk låtskriver.

Det Betales
Foto: K&U / K&U

Det Betales reiser den 14. februar til Warsawa for å delta i den polske finalen i Melodi Grand Prix - Eurovision Song Contest. Melodien de skal framføre heter "Jaqueline", og nå satser Det Betales på internasjonalt gjennombrudd.

Video nsps_upload_2009_1_28_19_26_54_489.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Det Betales til Polen

- Jeg synes personlig det er den beste Grand Prix-låta siden "Waterloo" med Abba, sier vokalist Tor Henning Olsen.

Kontaktet av svensk låtskriver

For halvannet år siden ble Olsen kontaktet av de svenske låtskriverne Peter Nord og Leif Melander, som sammen med Knut Øyvind Hagen har skrevet melodien "Jaqueline". Nord og Melander lever av å skrive melodier for andre artister og da de hørte Det Betales på Norsktoppen var det helt klart at "Jaqueline" passet bra for det norske bandet.

Det Betales

- Jeg synes personlig det er den beste Grand Prix-låta siden 'Waterloo' med Abba, sier vokalist Tor Henning Olsen.

Foto: K&U / K&U

125 bidrag

Tanken var egentlig å delta i den norske finalen i Eurovision Song Contest. Men i Norge godtar man bare norske bidrag, og derfor begynte de å se etter andre muligheter. I Polen er det åpent for deltakere fra andre land. Og blant 125 innsendte bidrag ble Det Betales plukket ut til landsfinalen.

Beatles tributeband

Det Betales er opprinnelig et Beatles tributeband. De startet tidlig på 80-tallet som et coverband der de framførte kun Beatles-melodier, med moteriktig antrekk og autentisk sceneopptreden. Men de senere årene har bandet begynt å spille mer eget stoff, og er som Olsen sier "mer seg sjøl". Allikevel stiller de i svarte dresser med hvit skjorte og svart slips når finalen sendes direkte på polsk TV den 14. februar.

- Det blir kanskje litt traust for dem. Mulig de synes vi er litt far out. De er litt mer MTV-freshe der nede, så vi skiller oss nok ut, på godt og vondt.

Video nsps_upload_2009_1_28_19_24_53_486.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Se "Jaqueline" med Det Betales