Hopp til innhold
Deichman Bjørvika
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Deichmanske bibliotek

Oppsummert

Oslos hovedbibliotek har flyttet inn i nye, moderne lokaler i Bjørvika i Oslo. Deichman har 22 filialer spredt over byen.

 • Landets mest besøkte kulturinstitusjon

  På to år er Deichman Bjørvika i Oslo blitt landets mest besøkte kulturinstitusjon. Om lag 3,3 millioner har besøkt biblioteket siden åpningen juni 2020, skriver NTB.

  Deichman er for øvrig også vert når regjeringen inviterer til festmiddag i dag for den utsatte feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag.

  Deichman Bjørvika
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Deichman Bjørvika er den meste besøkte kulturinstitusjonen

  Sidan opninga i juni 2020 har biblioteket vore besøkt av 3,3 millionar personar. Biblioteket har dermed vorte den mest besøkte kulturinstitusjonen i landet.

  Det var rundt 350 000 i året som besøkte det gamle hovudbiblioteket som låg på Hammersborg. Målet til Deichman Bjørvika var ved opninga 2 millionar folk i året, og trass pandemi klarte dei i siste halvdel av 2020 å få 893.018 besøkjande. I 2021, som er det einaste heile året som er registrert, var det 1.410.187 besøkande.

  Hittil i år har det vore 988.523 besøkande.

 • Stenger Deichman for prinsessa

  Torsdag blir Deichman Bjørvika stengd sidan prinsesse Ingrid Alexandra skal bli feira der. Regjeringa sin fest for 18-åringen var utsett på grunn av pandemien.

  Biblioteket i Bjørvika er kjempepopulært for osloungdom etter skoletid.

  Dei stenger no på grunn av tryggleiken rundt festmiddag, skriv Vårt Oslo.

  Biblioteket oppmodar folk til å besøke eitt av dei 18 andre biblioteka den dagen.

 • Deichman-film vant priser

  En film som viser innsiden av nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo har vunnet to priser på den internasjonale bokmessa i Torino i Italia.

  Filmen vant kategoriene «Årets beste video» og «Årets dokumentar». Den seks minutter og 14 sekunder lange filmen viser innsiden av Deichman Bjørvika, med forfatterne Lars Saabye Christensen og Camara Lundestad Joof og en pianospillende Lars Lillo-Stenberg sammen med sangeren Maria Lotus.

  – Dette er fantastisk moro og virkelig stas. Vi bestemte oss for å lage en proper film med elementer fra den store åpningen av Deichman Bjørvika, fordi kun et lite antall mennesker fikk være tilstede på grunn av pandemien. Med filmen fikk «alle» mulighet til å se og høre, sier åpningsfestansvarlig Reinert Mithassel i Deichman i en pressemelding fra Oslo kommune.

 • To personer siktet for bibliotekbrann

  To personer er siktet i forbindelse med brannen i hovedbiblioteket i Oslo, Deichman Bjørvika, 8. februar. Personene ble siktet etter at tv-programmet Åsted Norge viste en overvåkingsvideo fra biblioteket. Brannen utløste sprinkleranlegget i biblioteket, og førte til vannskader på en liten del av samlingen og inventaret. Politiet etterforsker saken som særlig grovt skadeverk.

Ønsker går i oppfyllelse. KORK, med blant andre Emil Solli-Tangen og Sigmund Groven, fremfører noen av melodiene det norske folk aller helst vil høre i august. Linn Skåber binder det hele sammen.