– Supporterne må støtte hele troppen, ikke bare de elleve beste

Sarpsborg-trener Brian Deane forklarer hvorfor han vraket fem av sine største stjerner i bortemøtet mot Odd, etter massiv kritikk fra supporterne.

Brian Deane

Sarpsborg-trener Brian Deane har måttet tåle kritikk for laguttaket mot Odd torsdag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Kommentarfeltene og sosiale medier flommet i går over av kritikk mot Sarpsborg-trener Brian Deane og hans laguttak til bortemøtet mot Odd.

At engelskmannen valgte å plassere Bojan Zajic, Aaron Samuel, Jeremy Berthod, Steffen Ernemann og kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen på benken fra start falt ikke i god jord hos sarpingene.

«... Dette er noe av det mest useriøse jeg har sett av noen trener i Tippeligaen noen gang og ikke minst er det et hån mot alle sarpingene som dro til Skien...», skrev frustrert supporter i kommentarfeltet til Sarpsborg Arbeiderblads kampreferat etter 0-2 tapet, og fulgte opp med:

«...Håpløs, talentløs og amatørmessig håndtering av samtlige som hadde noe med dette patetiske laguttaket å gjøre».

– Go home Deane

Petter Kalnes

Nyhetsredaktør Petter Kalnes forstår hvorfor sarpingene var misfornøyd med laget Brian Deane sendte ut på Skagerak Arena.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik/NRK

Også på en uavhengig supporterside på Facebook haglet det med kommentarer etter at laget som skulle starte kampen mot Odd ble kjent.

– Go home Deane, mente en.

Nyhetsredaktør Petter Kalnes i Sarpsborg Arbeiderblad skriver i en kommentar at supporterne har god grunn til å være sinte.

«Brian Deanes vanvittige gambling – der han kastet alt det gode fra mandagens 3-0-fest mot Vålerenga over bord – var dømt til å mislykkes. Det var en satsing så på kanten at den ikke kan kalles annet enn sjanseløs», skriver han.

– Må støtte hele troppen

Dagen etter tapet forklarer Sarpsborg-treneren til sa.no hvorfor han valgte utelate flere av spillerne som var sentrale i 3-0 seieren over Vålerenga mandag.

– Jeg har en tropp med spillere jeg må bruke. Hvis jeg bruker mine 11 beste spillere hele tiden, så vil de ikke ha noe energi igjen når vi kommer til midten av neste måned, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Disponeringene til Deane går rett inn i debatten om norske fotballspillere må takle å spille syv kamper på 24 dager.

Ole Heieren Hansen

Sarpsborg 08s kaptein Ole Heieren Hansen ble sittende på benken hele kampen mot Odd.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Deane forteller at kaptein Ole Heieren Hansen var småskadet etter cupkampen mot SFK, og at han blant annet ville ha Bojan Zajic og Jeremy Berthod friske til søndagens hjemmekamp mot Sandnes Ulf.

– Vi har tre kamper på seks dager og jeg vil ha mitt sterkeste lag tilgjengelig på søndag. Hvis Sandnes Ulf kommer hit og får med seg et poeng, så er det bra for dem. Jeg vil gi oss den beste muligheten til å ta alle tre, påpeker han.

– Supporterne må støtte hele troppen, ikke bare de elleve beste, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.