De borgelige frir til Rødt for ny skytebane

Opposisjonen i bystyret ber Rødt bli med på å få fortgang i bygging av ny skytebane på Åsland.

Wilhelmsen, Solberg, Melby og Lunde

FRIR TIL RØDT: Camilla Wilhelmsen (Frp), Eirik Lae Solberg (H), Guri Melby (V) og Erik Lunde (Krf) fror til Rødt for å få fart på skytebanebygging.

Foto: Namra Saleem / NRK

Da det nye rødgrønne byrådet i Oslo foreslo å legge vekk planene om ny skytebane ble mange sinte.

Skytebanen på Åsland i Oslo sør ble ikke med i det nye budsjettetet til de rødgrønne og nå har de borgelige partiene foreslått å gi 136 millioner til å fullføre byggingen.

Kostet mer enn beregnet

Eirik Lae Solberg

Eirik Lae Solberg (H).

Foto: Nina Eriksen/NRK

Nytt skyteanlegg på Åsland har vært planlagt i flere år. Det rødgrønne byrådet begrunnet skrinleggingen med at anlegget ville koste 40 millioner kroner mer enn beregnet.

Høyre, Venstre, KrF og Frp foreslår nå å gi 136 millioner kroner til å fullføre skytebanen på Åsland.

– Vi vil komme i gang med å bygge skytebanen neste år og håper å få flertall for det siden de borgelige partiene sammen med Rødt har flertall i bystyret og Rødt er positive til prosjektet, sier Eirik Lae Solberg, gruppeleder for Høyre.

Rødt takker nei til frieriet

Marit Halse

Marit Halse (Rødt).

Foto: Olav Juven / NRK

Rødt kunne gitt de borgerlige et flertall for budsjettforslaget. Men Rødt valgte å ikke støtte forslaget.

– Vi har fått med oss byrådet på å gå gjennom prosjektet i forbindelse med revidert budsjett om et halvt år. Da får vi med oss byrådet på prosjektet i stedet for å tvinge dem til å gjennomføre det, sier bystyrerepresentant Marit Halse (Rødt).

Noe av årsaken til at Åsland skytebane er blitt så mye dyrere, skyldes byggingen av Follobanen i området. Både Rødt og de borgerlige vil be byrådet om å ta dette opp med Jernbaneverket.

– Hvis vi ikke får flertall nå ber vi byrådet om å ta kontakt med staten for å få tilbakebetalt ekstrakostnader som skytebanen er påført fra den nye Follobanen, sier Eirik Lae Solberg (H).

I 2007 ble de siste skuddene avfyrt på skytebanen på Prinsdal. Siden den gang har Nordstrand skytterlag og andre skyttere i Oslo ventet på en ny skytebane i området, slik de var lovet.

Norges Skytterforbund har 33 000 medlemmer fordelt på 515 klubber.