David Nielsen overtar Godset

David Nielsen trer inn i rollen som ny hovedtrener for Strømsgodset fra og med i dag.

David Nielsen

David Nielsen trer inn i rollen som ny hovedtrener for Strømsgodset.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Spillerne i Strømsgodset var tydelige på at det var denne løsningen de ville ha. Sportssjef Jostein Flo sier at løsningen er midlertidig, men kan bli permanent.

David Nielsen har alle personlige forutsetninger som skal til for å lykkes som trener, og får med dette sin første sjanse som hovedtrener i Tippeligaen, skriver Strømsgodset i en pressemelding.

Store sko å fylle

David Nielsen kom til Strømsgodset etter å ha trent Nest-Sotra opp i 1. divisjon forrige sesong. Nielsen har flere sesonger i eliteserien fra sin tid som spiller i Brann, Start og Strømsgodset.

Les også:

Leder i Godsetunionen, Marius Paulsen Andreassen. har holdt en knapp på at Nielsen skulle overta, og håper at han kanskje har lært litt om måten Ronny Deila tenker og trener på, og tar vare på det som er bygget opp.

– Men han har veldig store sko å fylle, sier han.

Overtok da Deila dro

David Nielsen ledet fredagens trening på Marienlyst mens Ronny Deila var i Skottland og holdt pressekonferanse.

David Nielsen kommer fra Danmark, han startet ifølge Wikipedia sin fotballkarriere i Skagen på aldersbestemte lag.

Broket karriere

Nielsen har i sine tidligere klubber vært innblandet i en del bråk. Han har blitt siktet av politiet for å ha slått ned Viking-spilleren Allan Gaarde under en trening hvor de begge spilte sammen i Aalborg.

Høsten 2008 skapte han stor kontrovers med sin selvbiografi Sorte svin, der han blant annet innrømmet at han med vilje forsøkte å tape en kamp mot FC København. Disse innrømmelsene førte blant annet til at hans klubb Odense ikke ønsket ham tilbake etter utlånet i Strømsgodset.

Les også: