Dagmammaen er sjokkert over ny siktelse

Hønefoss (NRK): Dagmammaen som på ny er siktet for dødelig vold mot Martine (1), er sjokkert over at politiet har gjenopptatt etterforskningen.

Martine

Martine døde som følge av hodeskader for ti år siden på Ringerike sykehus. Dagmammaen til Martine er siktet på nytt etter at politiet gjenopptok etterforskningen i sommer.

Foto: Privat

– Det har rystet henne og hennes nærstående. Hun trodde at hun var ferdig med saken.

Det sier Thomas Randby fra advokatfirmaet Elden. Han er forsvareren til dagmammaen som er siktet for kroppsskade med døden til følge etter at den tretten måneder gamle jenta, Martine, døde av hodeskader for ti år siden.

Forsvarer Thomas Randby

Thomas Randby er den siktedes advokat.

Foto: Anne Longvik / NRK

– Det kom som et sjokk for henne at etterforskningen er gjenopptatt. Saken ble jo etterforsket svært grundig i 2006 til 2009 og endte med henleggelse, sier Randby.

Har samme forklaring i dag

Etter ønske fra Martines foreldre, undersøkte politiets Cold case-gruppe saken i fjor. Det førte til at politiet har etterforsket saken bredt siden sommeren 2016. Politiadvokat på Hønefoss, Per Thomas Omholt, forteller at bevisene mot dagmammaen ble styrket i løpet av denne etterforskningen.

Per Thomas Omholt

Per Thomas Omholt er politiadvokat på Hønefoss.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

–Vi mener at vi kan bevise når skaden på Martine er påført og det er helt avgjørende for saken, sier Omholt.

Dagmammaen benekter at hun har noe å gjøre med skadene som ble påført den lille jenta.

– Min klient har hele tiden holdt fast med at hun ikke har gjort noe galt med Martine, og hun har samme forklaring i dag, sier Randby.

– Ønsker å la seg avhøre på nytt

Politiet har ikke foretatt nye avhør av dagmammaen. Politiet hevder at årsaken er at kvinnen ikke vil la seg avhøre før hun har fått innsyn i sakens dokumenter. Politiet sier at de ikke ønsker å gi henne innsyn.

Randby mener at politiet uttaler seg upresist. Han sier hans klient hele tiden har sagt seg villig til å forklare seg for politiet. Som kvinnens advokat har han krav på innsyn i dokumentene, og han har mange ganger bedt om å få de oversendt.

Han forklarer at han må følge advokatetiske regler, og det innebærer at han må ha innsyn i alle dokumentene før et avhør kan finne sted.

– Det har jeg underrettet politiet om flere ganger både muntlig og skriftlig, og de har valgt ikke å oversende dokumentene til meg, sier han.

– Hun vil forklare seg når jeg har fått dokumentene, og det vet politiet, avslutter han.