Dagens juleoppskrift: kokosmakroner

En perfekt kokosmakron skal være sprø på toppen og myk inni. Enkelt, fort gjort og utrolig godt!

Kokosmakroner

Sprø på tommen og myke inni. Prøv deg på kokosmakroner i førjulstiden.

Foto: Øystein Westlie

Det er juletid og for mange betyr det å gjøre en ekstra innsats på kjøkkenet. Mange baker syv slag til jul, men hvilke typer må med?

Marit Røttingsnes Westlie

Blogger Marit Røttingsnes Westlie er vår julebakst-ekspert.

Foto: Øystein Westlie

NRK har intervjuet matblogger og kokebokforfatter Marit Røttingsnes Westlie om sju slag- og sju til. I dagene fremover vil vi presentere en oppskrift som du kan bryne deg på.

– Kokosmakroner er veldig enkle å lage, det går fort og de smaker godt. En perfekt kokosmakron skal være sprø på toppen og litt seig og myk inni, sier Westlie.

(Hør radioreportasjen lenger nede i artikkelen)

Dagens godbit: kokosmakroner

Kokosmakroner

Nok til cirka 50 kokosmakroner.

INGREDIENSER:

5 egg
700 g sukker
500 g kokosmasse
2 ss hvetemel

SLIK GJØR DU:

  • Stekes i ca. 12 minutter på 180 grader. Røren skal svelle i 1 time. Kle tre stekebrett med bakepapir.
  • Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Ha i kokosmassen og rør den forsiktig inn med en sleiv. Sikt inn hvetemelet og rør det også forsiktig inn. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 1 time slik at kokosen får svellet litt.
  • Kokosmakronene flyter ut når de blir stekt, så du må plassere dem med god avstand på stekebrettet. Jeg liker best å ta en klump i hånda og klemme den litt sammen før seg setter den ned på stekebrettet. Kokosmakronene steker jeg ikke på varmluft, da blir de lett litt tørre. Derfor kan jeg bare steke ett og ett brett.
  • Stek dem midt i ovnen. La dem ligge på stekebrettet i 2 minutter før du forsiktig løfter dem over på en stekerist. Legg dem i en lufttett boks når de er helt avkjølt.

(Oppskriften er hentet fra Fru Timian)

Hør radioreportasjen: