Dag 4 - Melking og mannfolkarbeid

NRKs loffe-reportere melket torsdag nusselige kuer og spadde møkk. De gikk også tur med en snill hund på Jeløy.

Lise Gro i fjøset
Foto: MMS-foto: NRK

Renée Nilsen og Lise Gro Andersen har vært på loffetur rundt i Østfold i fire dager - med kun 16 kroner og 50 øre i lomma.

Bonde Vidar Hansen sammen med Renée, Lise Gro og kuene
Foto: MMS-foto: NRK

Fortsatt er ikke en eneste krone brukt - for gjestfrie østfoldinger har stilt opp med både mat og senger. Som betaling har reporterne blant annet raket strender og vasket vinduer og doer.

- I dag merket vi at vi var litt lei av vasking, forteller Lise
Gro.

20 kuer og 15 nusselige kalver

- Men heldigvis ringte bonden Vidar Hansen fra Skiptvet oss og tilbød oss å gjøre litt mannfolkarbeid på gården hans, Onstad gård. Det betydde jobbing i fjøset, forteller hun henrykt.

I fjøset var det omtrent 20 melkekuer og 15 nusselige kalver. Og siden Lise Gro er så glad i kuer, overlot Renée melkingen til henne.

Renée tok seg derfor av raking og spaing av møkk.

- Jeg kunne vært her i fjøset til i morra jeg, sier Lise Gro etter at økta i fjøset er ferdig tidlig på kvelden.

Så var det på tide med en dusj - for fjøslukta hadde satt seg i loffereporterne.

Lunsj på kafé

Dagens lunsj fikk jentene servert ved kafeen 3 Søstre i Meieribyen i Skiptvet.

- Vi ble invitert til kafeen av Lill Gjerstad, og fikk bagetter, kaffe og is. Det var nydelig! forteller reporterne, som begge er veldig glad i is.

Lill Gjerstad på kafeen 3 Søstre
Foto: MMS-foto: NRK

 

Tidligere i uka jobbet de sågar på lageret til Diplom Is i Rakkestad. 25 kuldegrader gjorde ingenting for jentene, for etterpå fikk de spise så mye is de ville.

Sivilforsvaret

Torsdag kveld gikk turen til sivilforsvarsleiren i Våler, der de egentlig skulle skal jobbe med å "oppgradere lageret". Men det ble det ikke noe av.

- Vi fikk dessverre for dårlig tid til det. Isteden fikk vi omvisning der og så på mange gamle gjenstander fra sivilforsvaret, som forhåpentligvis kommer på museum en dag. I tillegg fikk vi servert kaffe og sjokolade, forteller Renée.

Strandtur med snill hund

Deretter bar det videre til Jeløy, der jentene hadde fått overnattingstilbud hos Kjellaug Nakkim, leder i Kringkastingsrådet.

Som "betaling" måtte reporterne på loffen gå tur med en snill hund på stranda.