Comet-speaker rapporteres

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen var sint på speaker i Halden ishall  for "Judas-kommentarer" mot tidligere Comet-spiller.

Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg
Foto: Morten F. Holm / Scanpix

- En speaker skal i utgangspunktet være nøytral, men litt liv og ablegøyer tåler vi.

Comets speaker går imidlertid til stadighet over grensene og hans oppførsel er både uprofesjonell og veldig upassende, sier Sparta-trener Nilsen til Halden Arbeiderblad.

Sparta vant derbyet 4-0.

Vil rapportere

Sjur Robert Nilsen gikk rett inn i sekretariatet til Comets speaker Øyvind Strøm etter kampslutt, og påpekte at han synes det var ufint av Strøm å kalle den tidligere Comet-spilleren Jiri Jantovsky for "Judas"  før og under kampen.

Jantovsky spiller nå for Sparta. 

- Helt latterlig. Mitt råd til Comet er å bytte speaker før klubben eventuelt blir pålagt det fra forbundet, sier Nilsen til Halden Arbeiderblad.

Han vil rapportere saken til Norges Ishockeyforbund.

- Nilsen overreagerer

Men Øyvind Strøm selv mener sarpingene er hårsåre, og sier lignende skjer i andre ishaller, også i Sparta Amfi.

- Jeg forsøker bare å lage liv i hallen. Hvis ikke sarpingene tåler dette er de mer hårsåre enn jeg trodde. Dessuten er det aldri noen som reagerer når det blir gjort og sagt lignende ting fra speakeren i Sparta Amfi, sier Strøm til HA.

4-0 til Sparta

Det stod 0-0 etter 1. periode, og 1-0 til Sparta etter en scoring av Kent Lindberg i 2. periode .

Kjapt ut i 3. periode scorte Martin Røymark og Petter Witnes, og bortelaget ledet 3-0 i Halden ishall før 44 minutter var spilt av kampen.

Den siste scoringen kom i undertallspill for Sparta, og det var Jonas Andersen, som satte spikeren i kiste for Comet, og sørget for seier 4-0.