Comet med milliongjeld

Aksjekapitalen er på plass for ishockeyklubben Comet, men klubben har sju millioner i gjeld.

Comet, Halden

Den sportslige suksessen har vært fraværende for Comet i Eliteserien 2008/2009 med tap på tap. De økonomiske problemene ser heller ikke ut til å ta noen slutt.

Foto: Halden Dagblad

Det var under gårsdagens ekstraordinære årsmøte, at tallene på hvor dårlig økonomien i Comet virkelig er, kom fram.

Tidligere har det vært offentliggjort at gjelden er på cirka 3,5 millioner, men nå er det altså avslørt at den er på det dobbelte, skriver Halden Dagblad.

Comet kan være reddet
Comet har aksjekapitalen på plass

Problemer i kø

Comets uføre vil ingen ende ta.

Egil Lund Pettersen, styreleder og daglig leder Comet

- De administrative forholdene som har vært i klubben vedrørende økonomien, kan overhode ikke forsvares på noen som helst måte, sa Egil Lund pettersen på det ekstraordinære årsmøtet i IK Comet onsdag.

Foto: Rainer Prang / NRK

Foruten at klubben sliter ekstremt i desidert nederste del av tabellen, er den vanskelige økonomien og trusselen om å bli kastet ut av Eliteserien noe som har tatt mye av energien bort fra de som jobber i klubben.

Klubbens bruttogjeld er på over sju millioner, men ledelsen tror likevel det er håp.

Tidligere trodde vi at gjelden var på 3,5 millioner. Etter hvert har vi imidlertid funnet ut at den egentlig er på over sju millioner, forteller Egil Lund Pettersen- styreleder og daglig leder i Comet til Halden Dagblad.

Mange årsaker til problemene

At den økonomiske situasjonen har blitt slik den er i dag, har mange årsaker.

I følge Lund Pettersen har det vært mangel både på rekvisisjonsrutiner, bilagshåndtering og ikke minst stor uoversiktlighet når det gjelder sponsoravtaler.

- På grunn av åpne poster i regnskapet, er det på noen områder vanskelig å spore hvor mange penger som har gått hvor, sier Lund Pettersen.

Men siden det er bruttogjelden som er på over sju millioner, regner styret i klubben med at den faktiske nettogjelden vil bli på cirka 3,5 millioner.

- Det er likevel en betydelig slump penger for hockeylaget, og ikke minst - det er penger vi ikke har, sier styrelederen.