Kilometerlange køer for å se Cohen

Halden var preget av flere kilometer med kø før onsdagens konsert med Leonard Cohen på Fredriksten festning.

Trafikk for Leonard Cohen

Det er lange køer inn i Halden i kveld. Bildet er fra Remmen, like utenfor sentrum av byen.

Foto: Sindre Øye Helgheim/Rainer Prang/NRK

Konserten startet ikke før klokken 19.45, men allerede klokken 17.30 fikk NRK.no de første tipsene om trafikale problemer på veiene inn mot Halden.

En av innringerne fortalte at køene strakk seg fra Halden sentrum helt til avkjøringsrampa på E6. Det er en strekning på drøye 11 kilometer.

– Det er helt rart å se på. Det pleier jo aldri å være noen som kjører inn til Halden. Nå står det helt stille i flere kilometer, sier hun.

Klokken 18.30 bekreftet politiet i Østfold at køene inn til Halden sentrum var lange og stillestående. Trafikken startet å tette seg til allerede ved Solbergkrysset i Sarpsborg.

– Vi har fått flere meldinger om svært saktegående kø helt fra E6. Det er dessverre ikke noe vi får gjort med saken, vi får bare håpe at det løser seg opp etter hvert, sa operasjonsleder i Østfold, Tommy Moen.

Det var allikevel én ting politiet bestemte seg for at de kunne gjøre noe med.

– Vi kontaktet veitrafikksentralen og spurte om de kunne sette alle trafikklysene i sentrum på gult. Det hjalp litt, og nå har det løsnet seg opp. Men det er nok helt sikkert noen som kom for sent til starten av konserten, sier Moen.

Leonard Cohen på festningen i Halden

Flere tusen mennesker er allerede på plass på festningen i Halden.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK