Casuals-kaos i Oslo - 42 innbragt

Etter nok en slåsskamp mellom casuals i hovedstaden er nå 42 bråkmakere som kaller seg tilhengere av VIF og Brann innbragt av politiet.

Nok en bråkmaker pågripes på Carl Berner

Her innbringes en av mennene som deltok i slåsskampen mellom såkalte casuals på Carl Berner i Oslo. Ved 20-tiden søndag kveld er til sammen 42 personer pågrepet i saken.

Foto: Knut-Martin Løken / NRK

Video nsps_upload_2009_4_19_20_39_58_3397.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Videointervju med innsatsleder i Oslo politidistrikt Arve Røtterud.

Drøyt tre timer etter at en stor gruppe gjøv løs på hverandre på Nationaltheatret ved 16-tiden i dag, braket det løs igjen på Carl Berner.

Etter slåsskampen på Carl Berner ble hele 32 personer innbragt. Ytterligere tre av disse måtte bringes til legevakten, men også disse vil bli innbragt når de er ferdigbehandlet. I tillegg ble sju bråkmakere pågrepet i casuals-oppgjøret ved Nationaltheatret tidligere på dagen.


Politiet understreker at tallet kan komme til å øke i løpet av kvelden

50 barket sammen

- Denne gangen fikk vi melding omat det var omtrent 50 stykker som slåss. Vi sendte derfor veldig mange biler til stedet. Slåssingen pågikk da vi kom, men splittet seg så i to gjenger. Vi anholdt ti stykker nede ved Carl Berner- krysset, mens rundt ti andre løp ned til T-banen, sier innsatsleder i Oslo politidistrikt Arve Røtterud.

Store politistyrker rykket ut til casuals-oppgjør
Foto: Knut-Martin Løken / NRK

Hva slags vold ser politiet ved ankomst?

- Det er slag og spark. De kaster hverandre i asfalten og flasker flyr rundt i luften. Naturligvis blir enkelte truffet av disse i hodet. Jeg synes det er helt hårreisende at folk som kaller seg foltballsupportere gjør sånt, sier Røtterud.

Situasjonen er noe uoversiktlig for politiet, men minst tre personer skal ha kommet til skade i oppgjøret på Carl Berner.

Skal holde kontroll

Det er såkalte fotball-casuals som står bak både oppgjøret ved Nationaltheatret og på Carl Berner. Det dreier seg om tilhengere av Oslolaget Vålerenga og Bergenslaget Brann som spiller Tippeligakamp på Ullevål stadion i kveld.

- Vi vet ikke hvor det braker løs neste gang, men vi bruker de enhetene vi har og er ute hele kvelden. Vi skal forebygge det vi kan. Vi bruker i tillegg tjenestefolk som ikke er i uniform, sier Arve Røtterud til NRK Østlandssendingen.

Siktes for ordensforstyrrelse

Ti casuals pågrepet på Carl Berner

7 casuals ble anholdt og innbragt ved Nationaltheatret. Fra Carl Berner bragte politiet med seg ytterligere 32 personer. I tillegg er tre personer på legevakten. Disse vil bli bragt inn av politiet når de er ferdigbehandlet.

Foto: Knut-Martin Løken / NRK

Alle de innbragte bråkmakerne siktes for forstyrrelse av ro og orden.

- Vi skriver på alle sammen at hver enkelt har vært og slåss på offentlig sted. Folk ringer inn og er bekymret over at disse personene slår hverandre og kaster flasker på hverandre. To personer er i tillegg siktet for å ha oppgitt falskt navn og for besittelse av narkotika, sier innsatsleder i Oslo politidistrikt Arve Røtterud.

Les også: ved Nationaltheatret i 16-tiden

Kampen mellom Vålerenga og Brann på Ullevål stadion endte 1-1.