Cannabis hos sivilforsvaret

Nok en cannabisplantasje avslørt på Østlandet. Denne gangen på Bygdøy i Oslo.

Cannabis

På sin egen eiendom på Bygøy fant inspektører fra sivilforsvaret en marihuanafarm.

Tidlig i april i år tok sivilforsvaret kontakt med politiet og ønsket bistand i forbindelse med funnet av en hasjplantasje på sin egen eiendom.

- De hadde funnet forholdsvis store mengder marihuanaplanter i et av sien utleieanlegg. Etterforskere reiste umiddelbart ut og hentet planter, utstyr og andre bevis, sier stasjonssjef ved Sentrum politistasjon Bjørn Hansen til Lokalavisenfrogner.no .

Ikke vietnameser

Hansen avkrefter noen forbindelse med lignende beslag den senere tiden.

- Mannen som er siktet i denne saken har ingen tilknytning til de vietnamesiske bandene vi har tatt rundt om i landet, sier han.

Nordmannen som ble løslatt etter avhør er foreløpig mistenkt i saken, men Hansen regner med at det blir en siktelse når etterforskerne er ferdig med arbeidet sitt. Nå ligger rundt 50 planter og 100 stiklinger til tørk hos politiet, slik at de kan få anslått kvantummet av de ulovlige buskene.

Beslaget til tørk

I et oppbevaringsrom ligger beslaget til tørk, både på gulv og i hyller.

- Lukten av så mye marihuana er sterk, og de som jobber med plantene bør ikke ta sjansen på en tur gjennom tollen på Gardermoen rett etter jobb, sier Hansen til Lokalavisenfrogner.no .

Ifølge avisen har politiet aldri sett noe lignende verken på Bygdøy eller i Bydel Frogner tidligere, selv om de har tatt flere enkeltplanter opp gjennom årene.

- Som oftest er det i sammenheng med annen kriminell virksomhet eller ved besøk i forbindelse med husbråk at vi har funnet en eller to planter. Selv om denne plantasjen ikke er så stor i målestokk som de andre farmene som er oppdaget den senere tid, er det et betydelig beslag, sier stasjonssjefen.