Bygger Holmenkollen Fyr light

Minst halvparten av vinnerutkastet Holmenkollen Fyr blir brukt når Oslo kommune bygger ny bakke til ski-VM. Alternativet er å vinke farvel til mesterskapet.

Nye Holmenkollen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det er jussen, og ikke den moralske forpliktelsen Oslo kommune måtte føle overfor den dansk-belgiske vinnerarkitekten, som presser fram Holmenkollen Fyr til ski-VM i 2011.

I desember vedtok bystyret å bygge en noe mindre og billigere Holmenkollbakke enn opprinnelig tenkt. Byrådet startet umiddelbart arbeidet med å finne ut hvor mye av den gamle bakken som kan bevares og hvor mye som må rives og bygges opp på nytt.

Les: Bred enighet om å vrake nye Kollen

Vil bruke minst 50 prosent

Det nøyaktige svaret får vi på en pressekonferanse byrådet har tillyst i Skimuseet i ettermiddag. Østlandssendingen vet at minst 50 prosent av vinnerutkastet blir lagt til grunn.

Hovedårsaken skal være en juridisk vurdering fra kommuneadvokaten om forholdet til EUs konkurranseregler, som Norge er bundet av gjennom EØS-avtalen.

Kommuneadvokaten konkluderer med at dersom ikke vesentlige deler av vinnerutkastet legges til grunn, må det arrangeres ny arkitektkonkurranse.

Det er det ikke tid til dersom bakken skal stå ferdig i tide, og dermed har kommunen i realiteten ikke noe valg.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus.

Les:

3 x 20 for Kollen

Uenighet om kollen-bruk

Budsjettsprekk på 800 prosent

Fortsatt usikkerhet rundt Kollen

Bred enighet om å vrake nye Kollen

Byrådet sier nei til nye Kollen