Bydelsopprør i Oslo

For første gang i historien går bydelene sammen i et tverrpolitisk opprør mot Oslo rådhus.

Arbeiderpartiet, Høyre og SV
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Ullern Avis/Akersposten melder i dag at BU-ledere fra Arbeiderpartiet, Høyre og SV  i flere måneder har sittet i møter og vurdert bydelenes fortvilte økonomiske situasjon.

Milepæl

- Dette er en milepæl, i og med at det er første gang i historien at BU-lederne har slått seg sammen, sier Jens Christopher Myhre (A), inntil nylig BU-leder i Bydel Ullern, til avisen.

Konklusjonen av møtene er klar - bydelene må ha mer penger.

300 millioner

- Vi er alle sammen veldig, veldig fortvilte. Hvis vi skal oppnå det byrådet sier må vi ihvertfall ha 300 millioner kroner fordi vi må dekke årets underskudd i tillegg til å kjøpe 300 av de nye sykehjemsplassene, sier BU-leder i Vestre Aker, Elin Horn Galtung til NRK Østlandssendingen.

- Bystyret utfordres herved av en samlet og tverrpolitisk allianse fra (alle) bydelene i Oslo til å styrke bydelenes ramme og tjenestetilbud i 2008 med et beløp på minst 300 millioner. Denne uttalelsen er en kraftig varsko fra bydelene foran bystyrets budsjettbehandling for 2008, heter det blant annet i hendvendelsen som ble sent til bystyret og finanskomitéen.

- Midlene følger ikke ambisjonene

Myhre sier at det ikke er mulig å opprettholde bydelenes aktivitetsnivå uten en vesentlig økning av bydelsrammene.

- Byrådet har lagt seg på et høyt ambisjons- og aktivitetsnivå med hensyn til å senke terskelen for tildeling av sykehjemsplass, styrking av barnevernet og tilbudet til funksjonshemmede og ikke minst bedre barnehagedekning, men midlene følger ikke med, sier han.

Bydelene mener dessuten at den nye sykehjemsetaten er en fiasko og at bydelene kunne drevet sykehjemmene billigere selv på grunn av den store prisøkningen på sykehjemsplasser.