Butikktyven angrep med pepperspray

DRAMMEN (NRK): Da Aram Mirkani så en kunde stjele et nettbrett, utviklet situasjonen seg til å bli ganske dramatisk. Nordmenn stjeler mer enn før, viser tall fra Infratek. Se overvåkningsbilder fra Expert-butikken.

Da Aram Mirkani for en uke siden så en kunde stjele et nettbrett i Expertbutikken i C.O Lunds gate på Strømsø i Drammen, utviklet situasjonen seg til å bli ganske dramatisk.

Her prøver tyven å ta med seg et nettbrett ut av butikken. Foto: Per Håkon Solberg

En pent kledd mann kommer inn på Expert på Strømsø i Drammen.

– Han går rett til ipad-reolene og tar med seg en til en verdi av ca. 4000 kroner, akkurat som en vanlig kunde ville gjort, forklarer avdelingsleder Aram Mirkani.

Men det var ingenting vanlig ved måten mannen oppførte seg videre.

– Han starter med å klippe i stykker esken. Han forstår at det er alarm på den, og at han ikke kan gå ut av butikken med alarmen på, sier Mirkani.

Virket stresset

Aram Mirkani

Aram Mirkani, avdelingsleder ved Expert på Strømsø, sier at butikktyverier er en stor belastning for både ansatte og kunder.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Det er på dette tidspunktet avdelingslederen begynner å fatte mistanke. Via butikkens overvåkningskamera får han med seg hva som er i ferd med å skje.

Da mannen forsøker å forlate butikken, virker han svært stresset.

– Jeg spør om han trenger hjelp med noe. Han rister på hodet og begynner å løpe rundt hjørnet. Da begynner jeg å løpe etter han.

Utenfor butikken oppstår det et basketak der mannen drar fram en pepperspray og sprayer Aram i ansiktet, men Aram klarer å ta opp forfølgelsen når mannen igjen stikker av.

– Han kommer imot meg, fortsatt med pepperspray og spruter litt mer. Jeg vrir handa hans, spruter masse i øynene hans med hans egen hånd og legger han i bakken. Der sitter jeg på han til politiet kommer.

Datatilbehør er populært

De mest populære varene som stjeles her i landet er datatilbehør. Det viser tall som ble offentliggjort på en pressekonferanse organisert av Infratek i dag.

I fjor var det barberprodukter som ble stjålet mest – men disse er nå på andreplass. På tredjeplass kommer batterier, som er blitt mer attraktive for tyver enn tidligere år.

– Kunne gått verre

– Det kunne gått verre hvis ikke politiet hadde vært raskt ute. Jeg reiste raskt til legevakta og fikk skylt øynene, sier Mirkani som innrømmer at alt ikke er tilbake til normalen, selv om det går bedre:

– Jeg sliter fortsatt litt med synet, men det overlever jeg. Det viktigste er at bedriften jeg jobber for ikke tapte noen penger. Å få noen skrubbsår skader ikke, det går over etter hvert, avslutter Mirkani.