Hopp til innhold

Ingen baneforlengelse til Tryvann

I hvert fall ikke hvis flertallet i Oslo bystyre får det som de vil.

Bane til Tryvann? Montasje.

Flertallet i Oslo bystyre ønsker ikke en baneforlengelse til Tryvann.

Foto: Scanpix. Montasje: NRK

Glem baneforlengelse til Tryvann og sats heller på buss.

Det er rådet fra et klart flertall i Oslo bystyre for å få bukt med parkeringskaos og trafikkork i Tryvannsområdet.

- Vi ønsker at byrådet skal se på en busslinje fra Frognerseteren stasjon og opp til Tryvannshøgda. Vi har også lansert en idé om at det kan være et enkelt skitrekk opp i den traséen jeg forstår allerede ligger der.

Det sier Annelise Høegh fra Høyre. Hun har ledet arbeidet om hva som skal skje med kollektivtrafikken. Bystyret skal behandle den store saken på onsdag.

Bane, buss eller skitrekk?

Etter hvert som Tryvann vinterpark har blitt stadig mer populært, har trafikkforholdene på byens tak blir stadig mer kaotiske.

Mange har ønsket å løse problemet ved å forlenge Holmenkollbanen. Ruter regnet for to år siden ut at enkeltbilletten måtte koste 1.500 kroner for at en slik bane skulle lønne seg.

Bystyret vedtok likevel den gang å utrede både T-bane, trikk, buss, gondolbane, skitrekk og stolheis fra Frognerseteren til Tryvann.

- En del av Ruters tilbud

Nå blir en baneforlengelse endelig skrinlagt. I den store saken om kollektivtrafikkens framtid, som Østlandssendingen fortalte mye om i går, er alternativene snevret inn til skitrekk og buss.

Det kan ikke bare være en sporadisk skibuss, men en buss med ordentlig rutetabell og overgang til og fra banen, sier Annelise Høegh.

- Dette bør være en del av Ruters tilbud. Bystyret får komme tilbake til om det skal være et helårstilbud, men et ordinært busstilbud er meningen, sier Høegh.