Buss kjørte ned fotgjengere: En død, tre skadd

En person mistet livet og tre ble skadd i en bussulykke på den sterkt trafikkerte Trondheimsveien nordøst for Oslo sentrum søndag kveld.

Bussulykke ved Carl Berners plass i Oslo. En person omkom og tre er lettere skadd.

SE VIDEO: Bussulykke ved Carl Berners plass i Oslo. Ulykken skjedde på rute 31 som er en av Oslos travleste.

Dødsulykke på Carl Berner

Bussen stoppet i en parkert bil på andre siden av veien da ulykken skjedde 15. desember.

Foto: Fredrik Hove / Hove Media

Rutebussen var på vei ned Trondheimsveien mot Carl Berners plass, da den først kolliderte med en personbil. Etter å ha sluppet av passasjerene, skjente bussen plutselig over veien, der den traff en folkemengde.

Ulykken skjedde på rute 31 som er en av Oslos travleste. Den går fra Grorud nord i Oslo, via Carl Berners plass, til Snarøya i Bærum.

Ulykken skjedde kl. 20.10, ifølge operasjonsleder Martin Todnem ved Oslopolitiets operasjonssentral. Han bekrefter at en person døde på stedet.

Tre personer er kjørt til legevakten med lettere skader etter ulykken, melder Oslo-politiet på Twitter.

Ulykken skjedde på Rosenhoff, i krysset Trondheimsveien–Rosenhoffgata. Stedet har flere kjørefelt, og både trikkelinjer og busslinjer.

(Saken fortsetter under bildet)

Bussulykke ved Carl Berner i Oslo

Politi og nødetater jobber på stedet.

Foto: Leserbilde

Skjenet opp på fortauet

Innsatsleder Jan Einar Nicolaisen forteller at bussen først kolliderte med en personbil i krysset ved Rosenhoff. Den ble stående på tvers over Trondheimsveien.

Etter at busspassasjerene ble sluppet av, gikk bussjåføren inn igjen i bussen for å flytte den. Det var da dødsulykken skjedde.

Bussen skal ha skjenet videre over Trondheiemveien i stor fart, og opp på fortauet. Der traff den flere mennesker som sto og ventet.

(Saken fortsetter under videoen)

Innsatsleder Jan Einar Nicolaisen i Oslo-politiet om bussulykke ved Carl Berners plass.

SE VIDEO: Innsatsleder Jan Einar Nicolaisen i Oslo-politiet om bussulykke ved Carl Berners plass.

Bussjåføren skadet

Bussen stanset først da den kolliderte med en rad parkerte biler på den andre siden av Trondheimsveien.

Nicolaisen bekrefter at tre personer er sendt til legevakten med lettere skader, blant dem bussjåføren.

Anette Sandvær, som var øyenvitne til bussulykken ved Carl Berners plass

ØYENVITNE: Anette Sandvær, som var øyenvitne til bussulykken ved Carl Berners plass.

Foto: Privat
Bussulykke Rosenhoff

Politiet sperret av stedet der ulykken hadde skjedd.

Foto: Eirik Veum / NRK
– Folk skrek

Anette Sandvær (26) fra Oslo ble øyenvitne til bussulykken. Hun satt på en buss i motsatt retning, og så ulykkesbussen skli rett inn i folkemengden.

– Bussen min sto stille, på vei opp Trondheimsveien, da jeg plutselig så en annen buss komme over veien i stor fart og rett inn i en folkemengde, sier Sandvær til NRK.

Noen av dem som ble kjørt ned, hadde trolig nettopp gått av hennes buss.

– De som satt ved siden av meg i bussen, skrek opp, og mange begynte å grine. Jeg ble redd selv, forteller hun.

– Alle prøvde å berge livet

Anette Knutsen ble øyenvitne til bussulykken ved Carl Berners plass i Oslo søndag kveld. Hun satt egentlig på en annen buss, men passasjerene ble sluppet av. Plutselig kom ulykkesbussen mot folk.

– Alle løp og det var kaos. Alle prøvde vel å berge livet, sier Knutsen til NRK.

Bjørn Aage Holmen, et annet øyenvitne, kom kjørende vestover og krysset Trondheimsveien.

– Der så vi en tom leddbuss som sto stille midt i veien. Plutselig kom en bil i motgående retning. Idet den var foran bussen, begynte bussen å trille og krasjet inn i den. Bilen ble slått til siden, og bussen fortsatte inn på fortauet og meide ned et trafikklys, forteller Holmen til NRK.

Andre bussulykke på ett døgn

Natt til søndag døde to personer i en annen bussulykke på Rommen i Oslo.

– Dette preger oss sterkt, sier informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg.

– Det er forferdelig, det som har skjedd. I løpet av få timer er kollektivtrafikken i Oslo rammet av ulykker der totalt tre menneskeliv er gått tapt. Dette er tøft, vondt og vanskelig. Vi tenker på dem som er rammet det siste døgnet, pårørende og alle berørte av ulykkene. Dette rammer kollektivtrafikken veldig hardt, sier informasjonssjef i Ruter Gry Isberg til NRK.no.

Føreren av bussen blir tatt hånd om av profesjonelle i Nobina Norge, som driver bussruta hvor dødsulykken skjedde.

– Vi prøver å skaffe oss oversikt av hva som er skjedd. Vi har et opplegg for slike ting i selskapet. I tillegg blir sjåføren tatt hånd om av politiet og skal i avhør, men jeg er usikker på når, sier administrerende direktør i Nobina Norge Philipp Engedal til NRK.no.

– Vi har trafikkert disse rutene (linje 31 i Oslo) siden oktober i fjor og aldri hatt alvorlige ulykker av denne sorten, sier han.

Forsinkelser

– I tillegg til Rute 31, er det også forsinkelser på bussrutene 30, 301 og 302 og på trikkens rute 17, opplyser Cato Asperud i Oslo Sporveier.

Trondheimsveien er ved 22-tiden åpnet for kollektivtrafikk i begge retninger, og det er åpnet for vanlig trafikk nordover.

– Alle løp og det var kaos. Alle prøvde vel å berge livet, sier Anette Knutsen, som ble øyenvitne til bussulykken ved Carl Berners plass.

VIDEO: Anette Knutsen ble øyenvitne til bussulykken ved Carl Berners plass i Oslo søndag kveld, og forteller om kaotiske scener.