Brynskongen var i Hønefoss

Han napper øyenbryn til Dorthe Skappel og Tone Damli og i går inntok øyenbrynskongen Fred Hamelten Hønefoss.

Hamelten i Hønefoss

Fred Hamelten perfeksjonerer øyebrynene til kunde Iben Bjerke i Hønefoss.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Det pågår visstnok en liten Norgessensasjon – ja kanskje verdenssensasjon – i Hønefoss denne uka. I går og i dag er kongen av øyebryn på besøk.

Prøvetimene ble revet bort på et blunk og dersom du ikke har hørt om Fred Hamelten så kan vi røpe at kjendisene sverger til han for å få brynene fikset.

– Jeg er kunstner, jeg ble født kunstner. Og øyenbryn er kunst, den største kunsten som jeg jobber med, sier Hamelten.

Øyebryn-guru
Iben Bjerke

Sånn så Iben ut før hun fikk fikset øyenbrynene.

Foto: Anette Skafeld / NRK

Mange har aldri hørt navnet, men for andre er Fred Hamelten svært kjent og nærmest en guru.

– Øyenbryn er så viktig, og det er morsomt fordi det forandrer hele ansiktet.

Mannen har sixpence og nikkers. Han har saks i den ene hånden og pinsett i den andre. Blikket er skarpt og kundelisten lang og celeber.

– Jeg har noen kunder som jeg rett og slett ikke får lov til å si navnet på en gang. Men noen jeg kan si navnet på er Dorthe Skappel, Tone Damli Aaberge, Marion Ravn og Triana Iglesias. Jeg har også selveste Kjell Inge Røkke.

Oppstandelse i Hønefoss

Til og med popstjernen Rihanna har en pinsett signert Fred Hamelten – belagt av edelstener til en verdi av 65.000 kroner.

Da er det er kanskje ikke så rart det ble litt oppstandelse da det ble kjent at kongen av øyenbryn skulle komme to dager til Cosmetique på Hønefoss.

– Det tok helt av. Alle ville ha time, og det var så mange at jeg etter hvert måtte trekke de som fikk stylingtimer, sier innehaver Katrine Steen,

En heldig kunde

Iben Bjerke er en av de heldige som fikk time.

– Jeg ble helt gal. Alle venninnene mine ble kjempemisunnelige, og det var ekstra moro. Jeg er ikke veldig fornøyd med brynene mine fra før, så dette blir spennende.

– Har du latt det gro litt de siste ukene nå da?

– Ja, jeg har det. Jeg har gått med solbriller i tre uker for at folk ikke skal se hvor forferdelig det ser ut, sier Bjerke.

Se video med Fred Hamelten - og få tipsene om hva du bør og ikke bør gjøre.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Øyenbrynkongen Fred Hamelten er denne uken i Hønefoss.

Foto: Anette Skafjeld

– Verdens beste jobb

Fred Hamelten holder til vanlig til i Oslo i studio sammen med kjendis-stylist Jan Thomas. Det er faktisk tre års ventetid på å få time hos brynskongen.

– Jeg har verdens beste jobb. Jeg jobber med verdens vakreste jenter. Det er morsomt, sier Hamelten.

Og er ikke du en av de heldige som har fått audiens hos kongen enda, kan han i hvert fall hjelpe deg å styre unna den største feilen når det gjelder napping – Rumpetrollbrynene.

– Den typiske feilen er å nappe for mye nedenfra for å løfte brynet. Resultatet da blir som rumpetroll. En klump med bryn innerst mot nesen, og resten blir en tynn hale ut mot hårfestet, advarer Hamelten.

Iben og Fred

Iben Bjerke er veldig fornøyd etter brynsbehandlingen hos Fred Hamelten.

Foto: Anette Skafjeld / NRK