Bryhn: – Leter fortsatt etter svar

I mai besvimte rifleskytter Ole Kristian Bryhn under trening i USA. Tirsdag starter EM, uten at Bryhn er nærmere noen forklaring på hva som gikk galt.

Sommer OL i London 2012

Ole Kristian Bryhn vurderer å legge klærne i vann før han skyter under EM i Maribor (arkivfoto)

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Det som skjedde var at på treningen før helmatchen så gikk jeg bare rett i bakken. Jeg svimte av rett og slett, sier Ole Kristian Bryhn.

Skytteren fra Røyken er et av våre største medaljehåp i OL i Rio de Janeiro neste år, men under treningen til verdenscupstevnet i Fort Benning i USA i mai gikk det skikkelig galt.

– Det var en litt underlig og ekkel opplevelse. Vi har ikke funnet helt grunnen til det enda, sier Bryhn og legger til:

– Det som var det mest skremmende var at det tok så lang tid før jeg ble bra igjen. Jeg var svimmel i to uker etterpå.

Leter etter svar

Han forteller at han i vinter hadde problemer med stoffskiftet og at legene mener det kan være noe som henger igjen der, eller det kan være snakk om et virus. Fortsatt leter man etter svar.

– Jeg er fortsatt inne og tar tester og blodprøver. De ser bra ut, sier Bryhn.

Manglende deltakelse under stevner og flere uker uten trening har sørget for at oppladningen til EM i slovenske Maribor ikke har blitt så optimal som ønsket.

– Jeg føler meg klar, men en demper har det jo vært. Jeg må bare gjøre det beste ut av situasjonen.

Ole Kristian Bryhn

Under VM i Spania i fjor tok Ole Kristian Bryhn seks medaljer.

Foto: Norges Skytterforbund

Skyter i våte klær

I USA var det svært varmt, men også i Maribor er det ventet at kvikksølvet kommer til å stige høyt.

– Det er meldt rundt 35 grader så det blir godt og varmt. Jeg er litt spent på hvordan det kommer til å bli. Jeg er i hvert fall litt bedre forberedt nå, sier Bryhn.

– Hva slags grep tar du?

– Det blir å holde seg mest mulig i skyggen og drikke mye vann. Jeg har tatt med isposer for å prøve å holde meg kald underveis. Og kanskje kommer jeg til å legge klærne jeg har under skytterdressen i vann før jeg skal skyte. Alt for å holde hodet kaldt.

Håper på medalje

Foruten medaljer, skytes det også om kvoteplasser til OL. Bryhn sier at det å prestere i Rio er det store målet, men han er en av skytterne som allerede har skaffet Norge en kvoteplass. Derfor blir det fullt fokus på medaljer.

– Jeg har jo planer om å være med å kjempe om medaljene. Jeg har ingen konkrete mål om antall, men er jeg heldig kan jeg ta medaljer i alle øvelser, avslutter Bryhn.