Bruker store summer på "ny" hjemmebane

HK Halden får ikke spille europacup hjemme i Remmenhallen, og må bruke 100 000 kroner på leie og ekstra tribuner i Rakkestadhallen.

Molde gikk rett i strupen på Malene Staal og HK Halden.

Malene Staal og de andre spillerne i HK Halden må spille europacup i Rakkestad. Hvor de spiller eliteseriekamper etter jul er fortsatt usikkert.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Vi ønsker å få inn over tusen tilskuere i Rakkestadhallen. Da må vi ha ekstra tribuner og forsterket gulv. Dette koster, for med tribuner og leie av hall nærmer vi oss en utgift på 100 000 kroner.

Det sier styreleder i HK Halden, Hans Jørgen Eriksen. Håndballklubben har slitt med økonomien, og var nære ved å få poengtrekk før denne sesongen.

– Dette er egentlig ikke noe vi har råd til, men av og til må man satse penger for å tjene penger, sier han.

Haster med avgjørelse

HTH- Fyllingen

Både herrelaget Halden Topphåndball og damelaget HK Halden går en usikker tid i møte. Etter jul vet ingen hvor de skal spille eliteseriehåndball.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Striden om hvor Halden-lagene skal spille sine kamper har pågått i lang tid. Remmenhallen, der både HK Halden og Halden Topphåndball spiller i dag, innfrir ikke håndballforbundets krav. Begge lagene har dispensasjon på å spille eliteseriehåndball der frem til jul.

Damelaget skal også spille europacup, siden de kom til cupfinalen forrige sesong, men der er Remmenhallen uaktuell som arena. Derfor skal kampene spilles i Rakkestadhallen, som også er et alternativ for eliteseriespill etter jul.

– For vår del begynner det å haste veldig. Vi har muntlig reservert Rakkestadhallen etter jul, men det er en grense for hvor lenge de kan holde av. Vi bør ha et svar innen en ukes tid, fortsetter Eriksen.

Håndballforbundet møtes nemlig i dag, fredag 16. oktober, for å diskutere saken. HK Halden håpet på å få et svar allerede i dag, men nå virker det som det kan drøye enda lengre.

Hans Jørgen Eriksen, styreleder i HK Halden

Hans Jørgen Eriksen, styreleder i HK Halden, forteller at klubben bruker ganske store summer på å klargjøre Rakkestadhallen for europacupspill.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Remmenhallen og Halden-lagene blir bare en informasjonssak til styret i håndballforbundet. Det blir neppe et svar i dag, det er beskjeden vi har fått. Det er fortsatt veldig uvisst for oss, men vi håper på et positivt svar så raskt som mulig.

Siste frist er 15. desember

Daglig leder i Rakkestadhallene AS, Odd Egil Lien, bekrefter at de har en muntlig avtale om eliteseriespill etter jul.

– Dette bør vi få bekreftet innen 15. desember, for da blir regionskampene for de andre lagene i bygda lagt ut.

Rakkestadhallen

Rakkestadhallen blir hjemmebanen til HK Halden under europacupen. Kanskje blir den hjemmebane også for eliteserielagene etter jul.

Foto: Petter Larsson / NRK

Fram til bekreftelsen fra håndballforbundet kommer, gleder både Lien og Eriksen seg til europacupfest i Rakkestadhallen - selv om det blir på bortebane for haldensernes del.

– Vi vil lage en håndballfest for hele området, ikke bare for Halden, avslutter Hans Jørgen Eriksen.