Bruker «Rygge-fly» på Torp

Norwegian starter ukentlige avganger fra Sandefjord lufthavn Torp. Basefly fra Rygge benyttes i den nye ruten til Alicante.

Norwegian

Norwegian utelukker ikke at de i fremtiden har basefly på Sandefjord Lufthavn Torp. I mellomtiden bruker de basefly fra Rygge i Sandefjord.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Det er veldig hyggelig å komme med nyheten om at vi starter å fly fra Torp. Det er en ny milepæl for Norwegian når vi nå begynner å fly fra Sandefjord lufthavn Torp, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

LES OGSÅ:

Utelukker ikke basefly fra Torp

Kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, forteller at ett av Norwegians to basefly på Rygge blir benyttet til flygningen fra Torp.

– Vi øker samtidig produksjonen på Rygge-flyene våre, sier han.

– Så dette betyr ikke starten på en tilbaketrekning fra Rygge?

– Nei, det vil jeg ikke si. Vi har en god dialog med Torp og vil ikke utelukke basefly der i fremtiden, men vi håper vi fortsatt kan vokse på Rygge.

LES OGSÅ:

Ønsker samme vilkår som Ryanair

Norwegian-flyet skal i løpet av en dag fly Rygge - Alicante, Alicante - Torp, Torp - Alicante, Alicante - Rygge.

Norwegian har lenge ført forhandlinger med Moss lufthavn Rygge, hvor Norwegian krever å få samme avtalevilkår som Ryanair for å fortsette samarbeidet. Forhandlingene er ennå ikke fullført.

Skjeldam sier etableringen på Torp ikke får noen konsekvens for flygningene til og fra Rygge.

– Er etableringen på Torp et pressmiddel i de forhandlingene Norwegian nå gjør med Rygge?

– Det vil jeg overhodet ikke si. Vi ser et klart marked for flere ruter fra Torp, og Torp - Alicante er blant rutene vi har mest tro på.