Hopp til innhold

Brøytesjåfør: – Aldri opplevd maken

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt på grunn av uvær. Brøytekoordinator for riksvei 7 sier han aldri har opplevd å stenge i juni.

Rv7 stengt 1. juni 2015

STENGT: Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt 1. juni. Det er kolonnekjøring for større kjøretøy.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Jeg har vært i denne jobben i mange år, og i min tid har vi aldri måttet stenge på grunn av uvær i juni, men i dag hadde vi ikke noe valg sier Tor Helge Tveit, som har koordinert brøytetjenesten på Hardangervidda i en årrekke.

For flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt på grunn av uvær, selv om vi skriver 1. juni.

Både fylkesvei 50 Hol-Aurland og riksvei 7 Hardangervidda er stengt. På Hardangervidda er det stengt for personbiler, mens det er kolonnekjøring for biler over 7,5 tonn. Fylkesvei 50 vil ikke bli åpnet mandag.

E134 over Haukelifjell var stengt tidligere, men ble åpnet igjen mandag ettermiddag.

Les også:

Tar ingen sjanser

E134 over Haukelifjell

Slik så det ut på E134 Haukelifjell mandag morgen.

Foto: Webkamera/Statens vegvesen

– Nå i formiddag er det kraftig vind og snødrev som ødelegger sikten. Og det går en del kraftige snøbyger. Men nå som det begynner å komme en del turister og mange kjører med sommerdekk, kan vi ikke ta noen sjanser. Derfor stenger vi nok litt fortere nå enn vi ville gjort vinterstid. Men det er helt spesielt, og det har det i grunn vært i store deler av mai, sier Tveit.

I løpet av gårsdagen måtte brøytemannskapene hjelpe flere biler som hadde kjørt seg fast på vidda.

– Når regner du med at dere kan parkere brøytebilene for godt?

– Vi hadde i grunn satt dem i garasjen 15. mai, men der forregnet vi oss. Men vi får vel tro at vi kan lukke garasjedørene for godt i neste uke, sier han.

E16 over Filefjell er stengt på grunn av vegarbeid, så for bilister som skal fra Østlandet til de søndre delene av Vestlandet, er riksvei 52 Hemsedalsfjellet den eneste muligheten. Men det er snø og slaps, så vinterdekk er det eneste som gjelder.

Bedre til kvelden

Ifølge Yr.no er det ventet at vinden skal minke til frisk bris i kveld. Men det vil fortsatt komme snø- eller sluddbyger. På østsida kan det bli sol innimellom.

Hold deg oppdatert på trafikken: NRK trafikk

Riksvei 7 stengt 1. juni 2015

Det blåser kraftig på fjellet.