Broiler-stuntet var falskt

Musikkduoen Broiler står nå fram og innrømmer at de forfalsket stuntet der Niklas Strandbråten hopper over en bil i stor fart. Videoen de laget skapte stor oppmerksomhet i media og på nettet.

– Det var jo ikke ekte. Bare tre karer som skulle finne på noe morsomt, forteller Niklas Strandbråten til dt.no.

Det var i forrige uke musikkduoen Broiler lurte halve Norge med en video der en mann tilsynelatende hopper over en sportsbil i stor fart på en vei i Buskerud.

Politiet ville etterforske saken, siden det så ut som ulovlig adferd på en offentlig vei. Videoen ble publisert på nettet, før duoen gikk under jorden. Politiet har nå lagt bort saken.

PR-stunt

– Vi ble overrasket da vi så videoen for første gang. Vi trodde nesten på det selv, sier musiker Mikkel Christiansen til dt.no.

Det skal bare ha vært få mennesker som kjente til sannheten om forfalskningen. At de har fått massiv gratisreklame for musikken både i Norge og utlandet er det liten tvil om.

DJ Broiler skriver autografer

Det var mange som betvilte at bilstuntet i videoen var ekte. Det i seg selv skapte diskusjon og interesse for Broilers promoteringsvideo. Mikkel Christiansen og Simen Auke ble selv overrasket over hvor ekte den manipulerte videoen så ut.

Foto: Anders Nielsen / NRK

– Hvis vi hadde satt oss ned på forhånd og tenkt hvordan vi skulle promotert Broiler til Nederland, hadde vi ikke klart det. Men denne videoen har spredt seg godt til Nederland, USA og Brasil i tillegg til Norge, sier Christiansen.

Teknologirådgiver Eirik Solheim i NRK Beta satte publikum i gang med å avsløre forfalskningen i videoen. Han sa i forrige uke at dette var særdeles god mediestrategi.

– Mediestrategien er helt fantastisk. De sitter sikkert og koser seg, ler høyt og slår seg på knærne nå. Hvis det har blitt gjort med videoeffekter, så er dette uansett en rimelig produksjon i forhold til markedsføringsverdien. Så dette har vært ekstremt vellykket, sa Solheim.

NRK har ikke lykkes med å komme i kontakt med Mikkel Christiansen og Simen Auke i Broiler.