«...kjeppjage deg inntil jeg får tak i deg, og kaste deg over kanalbrua»

Ekholt-trener Mads Michalsen «truet» med å kaste FFK-kaptein Martin Thømt Jensen fra kanalbrua i Moss. – Helt i grenseland for hva du bør tillate deg å skrive, sier lederen i FFK.

Martin Thømt Jensen

Martin Thømt Jensen sier han og Mads Michalsen har gjort seg ferdige med saken.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

«Til onsdag møter dere Østfolds skam på Melløs, og nåde deg og dere hvis dere taper den kampen. Da skal jeg kjeppjage deg inntil jeg får tak i deg, og kaste deg over kanalbrua så mange ganger at du ber meg og resten av Østfold om unnskyldning», skrev Mads Michalsen i en Facebook-melding på veggen til sin kamerat, FFK-spiller Martin Thømt Jensen.

Michaelsen skrev blant annet videre at han mente det han skrev, at han er «koko» nok i skallen til å gjennomføre det.

Innlegget fikk ikke stå udelt og ukommentert lenge. Noen tok truslene på alvor, mens andre skjønte at innlegget ikke dreide seg om en reell trussel, men mente at humoren var dårlig eller fraværende.

Michalsens melding

Deler av meldingen Michalsen publiserte på Facebook-siden til Martin Thømt Jensen.

Foto: Skjermdump, Facebook

– Primitivt

Geir Bakken, FFK

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb syntes ikke spøken til kompisene var spesielt morsom.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

I sistnevnte kategori finner man daglig leder i Fredrikstad Fotballklubb, Geir Bakken.

– Jeg syns det han har skrevet er helt i grenseland for hva du bør tillate deg å skrive i det offentlige rom på sosiale medier. Du kan si at det er sleivete og humoristisk og det ene med det andre, men det er mange som ser slike meldinger, sier Bakken, som legger til at klubben ikke går videre med saken.

Leder Øyvind Strøm i Østfold fotballkrets kaller ordbruken primitiv.

– Det kan hende det er en tone de har seg mellom og setter pris på, men dette frontes også slik at andre kan lese det. Vi har tusenvis av barn og unge i fotballorganisasjonen vår som også bruker sosiale medier. Hvis de skal læres opp til at dette er tonen som brukes, så har vi bommet stygt.

Noen har behov for å tenke seg om både ti og hundre ganger før de skriver noe på sosiale medier.

Geir Bakken, daglig leder Fredrikstad Fotballklubb

– Ment humoristisk

Michalsen selv syns ikke meldingen er noe å bruke tid på. Han mener ordlyden er et utslag av sjargongen han og Martin Thømt Jensen bruker seg imellom.

– Vi har en greie der vi konkurrerer i å spøke om ting. Meldingen er ment humoristisk, sier Michaelsen.

– Etter at meldingen ble postet tok det av i kommentarfeltet. Det ble en stor greie, og mange meldte seg på for å mene noe om det. Jeg valgte å holde en nøytral profil og kommenterte ingenting, forteller Martin Thømt Jensen.

Meldingen er nå slettet, og de to har snakket sammen.

– Han tok det med et smil. Dette er overhodet ikke ment som en trussel, sier Michalsen.

– Mads har skjønt at det ikke alltid er lurt å bruke sosiale medier på den måten. Han har unnskyldt seg, og jeg har godtatt hans unnskyldning. Vi er ferdige med det, legger Thømt Jensen til.