Brannsiktet tente på cella

Mannen som trolig tente på en låve i Lier, fikk noen timer etter pågripelsen ta med seg fyrstikker eller lighter inn på cella i Drammen fengsel. Den tente han på.

Brann på Vitbank i Lier.

Både en låve og et hovedhus brant ned til grunnen i Lier.

Foto: Joakim Fjeldli

Ifølge Drammen Live 24 fikk man fort kontroll over brannen takket være sprinkleranlegg og slukking fra ansatte. Den innsatte mannen ble imidlertid utsatt for en del røyk, og ble derfor kjørt til sykehus med politieskorte.

På cella ble det røyk- og vannskader.

Normalt plasseres personer som er mistenkt for en ulovlig hendelse i en celle i kjelleren hos politiet inntil videre. Men denne dagen ble mannen i 40-årene fraktet direkte til Drammen fengsel i stedet. Her er det uklart hva som skjedde og om de ansatte ved fengselet fikk informasjon om at mannen er mistenkt for å stå bak en stor brann i Lier lørdag kveld.

– I denne konkrete saken så kan jeg ikke gå på hva som faktisk har skjedd, men ja ved en normal innsettelse så har innsatte lov til å ha med lighter inn på cella dersom de røyker, opplyser fengselsleder Runar Jenserud.

ass. fengselsleder Runar Jenserud

Fengselsleder Runar Jenserud kan ikke kommentere saken ettersom den er under etterforskning.

Foto: Thea Pernille Bjelke Christophersen / NRK

– Men han var da siktet for å ha startet en brann bare noen timer tidligere, burde ikke dere vurdert at han kunne gjøre noe lignende igjen?

– Jo, men som jeg sier i denne konkrete saken kan jeg ikke gå inn på dette. Det er altfor tidlig. Saken er nå under etterforskning av politiet. Men normalt blir det tatt en vurdering om de ansatte kan ha med seg fyrtøy inn på cella eller ikke.

Fengslet skal nå se nærmere på om noen rutiner må endres.