Brannen tok kjæledyrene

Det er for tidlig å slå fast hvordan brannen i et bolighus i Båstad startet i natt, sier politiet i Follo. De tre beboerne mistet hunden sin i brannen, og kattene er ikke gjort rede for.

Brann, Elgfaret Båstad

Etterslukkingen foregikk til utpå morgenen søndag. Teknikere skal undersøke huset så snart det er mulig.

Foto: Freddie Larsen / NRK

Politiet fikk melding om en boligbrann i Elgfaret ca. klokken halv ett i natt, opplyser operasjonsleder Øyvind Thoresen.

– Det ble ganske tidlig avklart at det ikke var personer inne i det brennende huset, men det var full overtenning da nødetatene var på plass.

To av de tre beboerne behandles for lettere skader etter brannen.

Prøvde å slukke

– En av beboerne gjorde forsøk på å slukke brannen, og fikk i den anledning brannskader på den ene hånden. En kvinnelig beboer har muligens inhalert noe røyk. Begge er tatt hånd om av helsevesenet, sier Thoresen.

I tillegg hadde beboerne flere kjæledyr. En hund er bekreftet død etter brannen, mens husets katter så langt ikke er gjort rede for.

Undersøker tomta så snart det er mulig

Brannvesenet har drevet etterslokking fram til i morges, og åstedet er fremdeles for varmt til at teknikere kan undersøke det nedbrente huset. Brannårsaken er dermed ikke klar.

– Opplysninger vi har fått tilsier at brannen kan ha startet på et soverom i huset, men det er for tidlig å konkludere om en brannårsak, sier operasjonsleder Thoresen.