Vogntog tok fyr i Oslofjordtunnelen

Flere personer reddet seg ut da det begynte å brenne i et vogntog inne i Oslofjordtunnelen i ettermiddag.

Brann i Oslofjordtunnelen

Oslofjordtunnelen er stengt på ubestemt tid etter at et vogntog tok fyr inne i tunnelen.

Foto: John André Samuelsen / NRK

Siste: Oslofjordtunnelen er åpen for normal trafikk onsdag morgen.

Et utenlandsk vogntog begynte ved 13-tiden tirsdag ettermiddag å brenne i Oslofjordtunnelen mellom Frogn og Hurum kommune.

Vogntoget, som var lastet med papirmasse, tok fyr helt i bunnen av den 7,3 kilometer lange undersjøiske tunnelen.

Sjåføren fikk røykskader og ble fraktet til Ullevål sykehus. Han skal ifølge politiet være uskadet, og vil bli avhørt i nær fremtid.

Førerne av to vogntog og en personbil reddet seg ut av tunnelen til fots, og fikk legehjelp utenfor tunnelen En av vogntogførerne er ifølge politiet fraktet til Røyken legevakt med røykskader.

– Tilstanden deres er ikke kjent, og det er uvisst om de trenger mer legetilsyn, sier operasjonsleder ved Follo politidistrikt, Leif Olav Holten.

Ingen personer i tunnelen

– Alle bilister skal ha kommet seg ut av tunnelen, men den er nå stengt, og vil bli det i flere timer utover, sier Marius Råve i Statens Vegvesen til NRK.no.

Røydykker har nå gått gjennom tunnelen, for å forsikre seg om at det ikke er flere personer inne i tunnelen.

Etterslukking

– Brannvesenet driver fortsatt etterslukking på stedet, og det er også oppryddingsarbeid med tanke på å få fjernet vogntoget, sier operasjonsleder Øivind Thoresen i Follo politidistrikt til NRK like etter klokken 16.00.

Vogntoget er lastet med 30 paller a' 1000 kg papirmasse. En gravemaskin og lastebiler med stålcontainere er sent inn i tunnelen for å laste om papirmassen.

Årsaken til brannen er fortsatt ukjent.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken. På grunn av varmen er det alt for tidlig å foreta undersøkelser på stedet, og det blir først i morgen man kan begynne å se på årsakene til brannen, sier Thoresen.

– Dårlig skiltet

– Det har skjedd flere ganger før at det har vært varmegang i bremser. Er det for risikabelt å sende tunge lastebiler gjennom denne tunnelen?

– Det er noe jeg ikke ønsker å uttale meg om nå. I forhold til årsak må vi avvente det arbeidet man starter på i morgen. Så får man konkludere i forhold til denne ulykken ut fra de undersøkelsene, sier Thoresen

– Flere yrkessjåfører som NRK.no har snakket med sier at tunnelen, spesielt på Hurum-siden er dårlig skiltet, og at ukjente sjåfører går inn i tunnelen med alt for stor hastighet, og er ikke forberedt på at tunnelen er så bratt og lang. Deler politiet det inntrykket?

– Det er ikke noen kunnskap som jeg sitter med, men det er jeg sikker på at Vegvesenet har kunnskap om, sier Thoresen.

Stengt på ubestemt tid

Politiet kan ikke svare på hvor lenge tunnelen vil være stengt.

– Det er alt for tidlig å si. Her må man først sørge for å fjerne vogntoget, og så blir det nok en grundig undersøkelse av tunnelen før man da kan åpne den igjen.

Vegvesenet melder sent tirsdag ettermiddag at tunnelen ikke blir åpnet i løpet av dagen. Bilister oppfordres til å kjøre via Oslo eller andre alternative ruter.

Brann i Oslofjordtunnelen

Det ryker kraftig ut av tunnelen. Vogntoget skal stå i fyr i bunnen av den 7,3 kilometer lange tunnelen.

Foto: John André Samuelsen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.