Politiet ber folk være snille med hverandre

Natt til søndag ble travel for politiet flere steder i landet. Oslo-politiet ber folk være snille med hverandre.

Politiet på Solli Plass i Oslo

Natt til søndag var hektisk for politiet over hele landet. Her er nødetatene på Solli Plass i Oslo natt til søndag.

Foto: Frank Evensen

– Det er lov å ha det moro, men det er litt dumt og unødvendig når det medfører politiets oppmerksomhet. Da har du tatt den litt vel langt, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Tore Solberg.

Politidistrikt over hele landet kunne melde om bråk, slåssing og fyll natt til søndag. Flere steder har det vært krangling og politiet har måttet bortvise flere personer.

Laster Twitter-innhold

Rundt klokken 02.30 meldte Oslo-politiet om flere slåsskamper i sentrum, og at de har måttet sende patruljer til både Wallmanns, Etterstad, Akersbakken, Nox og Gamle Christiania.

– Det har vært mye bråk relatert til alkohol, julebord og uteliv generelt, men også en del uttrykninger til private adresser i forbindelse med at det har vært god stemning og høy lyd rundt omkring.

Søndag morgen rundt klokken halv ni meldte politiet på Twitter at nattens festligheter ikke var over. En politipatrulje ble sendt til Urtegata i Oslo for å avslutte en «full fest».

Oslopolitiet ber på Twitter folk om å være snille med hverandre i adventstiden.

Slått ned etter familiefest

I Sandefjord ble en mann i 60-årene sendt til legevakten etter en familiefest. Politiet i Sør-Øst skriver på Twitter at mannen skal ha blitt slått gjentatte ganger. En mann i 50-årene er pågrepet etter hendelsen og anmeldes for vold.

Politiet rykket to ganger ut til festen etter melding om slagsmål. Første gang en patrulje ankom stedet var ingen skadet.

Uroen gjaldt over hele landet og politiet i Sør-Vest oppsummerte natten like etter klokken 05.00 søndag morgen.

«Det har vært en travel natt for politiet. Det er bortvist totalt 35 personer, Stavanger sentrum 13, Sandnes 6 og Haugesund 7. Det sitter 12 personer i arrest for beruselse og ordensforstyrrelser. Ingen alvorlige hendelser.»

Laster Twitter-innhold

Lekeslåssing ble alvor

To menn i 20-årene lekeslåss i Mosjøen sentrum i natt. En politipatrulje kom over mennene og slåsskampen ble etterhvert alvor.

Ifølge politiet i Nordland fikk den ene mannen pålegg om å forlate sentrum. Da mannen ikke etterkom dette pålegget, ble han kjørt til arresten. Politiet har opprettet en sak etter hendelsen.

Laster Twitter-innhold