Bomstasjon blir fjernet

I kveld blir det siste gang bilister må betale for å besøke Hvaler. Hvalertunnelen, som bommen skulle finansiere, er forlengst nedbetalt.

Hvalertunnelen

Hvalertunnelen åpner i 1989 ( arkivfoto)

Foto: Jarild, Sverre Chr. / SCANPIX

Kl 20 i kveld onsdag stanser pengeinnkrevingen ved Bukkholmen på Hvaler. De to siste årene har det kostet 20 kroner for en personbil å passerer bommen selv om Hvalertunnelen allerede var nedbetalt i 2007.

- De siste to årene har bompengene finansiert trafikksikkerhetstiltakk på strekningen fra Brattte bakke til Utgårdskilen, sier rådmann Torleif Gjellebekk.

Det har ført til en tryggere skolevei for barna på Åttekanten skole, mener han. Politikerne i Hvaler ønsket ikke å finansierer andre trafikksikkerhetstiltak i kommunen med bompenger.

Store takstvariasjoner

Da Hvalertunnelen åpnet i oktober 1989 betalte bilistene 130 kr for å kjøre gjennom tunnelen, siden ble taksten hevet til 154 for en personbil.

En lang periode var prisen en femtilapp, mens de to siste årene har det kostet 20 kroner for en passering.

Dødslek i Hvalertunnelen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Noen får penger tilbake.

Når bomstasjonen stenger onsdag kveld skal Hvalertunnelen AS gå i gang med sluttoppgjøret for 23 000 kunder. For de med abonnement er det to løsninger, forteller Tove Jansen i Hvalertunnelen AS

- De fleste blir overført til Svinesundforbindelsen, andre har valgt å avslutte avtalene sin, sier Jansen. De som har et forhåndsbetalt abonnement får tilbake det de har betalt inn for mye, mens andre må belage seg på en sluttregning.