Hopp til innhold

Bombetrussel på tog ved Eidsvoll – politiet starter etterforskning

Like før klokken 13.00 kontaktet Bane Nor politiet etter å ha funnet et ark om bord på et tog ved Dal stasjon i Eidsvoll kommune.

Bombetrussel mot tog på Dal stasjon i Eidsvoll kommune

TRUSSEL: Toget ble parkert på Dal stasjon. Der ble passasjerene evakuert, mens politiet gjorde arbeid på stedet.

Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

– Vurderingene og undersøkelsene vi har gjort på stedet konkluderer med at det ikke er noe fare med tanke på bombe eller andre gjenstander, sier Marit Furuseth, innsatsleder i Øst politidistrikt.

Tidlig lørdag ettermiddag kunne Bane Nor bekrefte til NRK at det var funnet en bombetrussel på et tog. Alle passasjerene om bord ble evakuert og politiet ble tilkalt.

– Jeg kan bekrefte at vi har funnet en lapp med en bombetrussel inne på toget. Jeg vet ikke hva det står i brevet, men det skal dreie seg om en konkret trussel, sa Harry Korslund, pressevakt i Bane Nor, til NRK i 13-tiden.

Politiet anså ikke situasjonen som en reell fare, men gjorde nødvendige undersøkelser på stedet.

I 14:00-tiden opplyser politiet at ting nå er tilbake til normalen og at de vil etterforske trusselen mot toget.

– Toget er nå frigitt for normal trafikk igjen også jobber taktisk på stedet med avhør og samler den informasjonen vi kan, sier innsatslederen i Øst politidistrikt.

Togstans etter bombetrussel

Det ble forsinkelser og stans på togene mot Dal i 13.00-tiden lørdag ettermiddag.

– Dette vil trolig få konsekvenser for trafikken i området til situasjonen er avklart, sa pressevakta i Bane Nor i 13-tiden.

Vy opplyste til NRK at alle togene mellom Kløfta og Dal var innstilt.

– Vi snur togene på Kløfta istedenfor Dal, og setter opp alternativ transport mellom Dal og Kløfta, sa pressevakt i Vy, Nina Schage til NRK.

Laster Twitter-innhold