Blodet tilhørte legen

I overlegens leilighet og bil ble det funnet store mengder blod. Nå har politiet fått bekreftet at blodet tilhører Joaquin Leal Bermudes (49).

Joaquin Leal Bermudes
Foto: Fotomontasje: Politiet/NRK

Det fortalte Oslo-politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

Politiet er nå sikre på at den savnede spanske overlegen er drept, fordi testene viser at blodet tilhører Leal Bermudez. Men politiet har fremdeles ikke funnet noe lik.

Blodet som ble funnet i leiligheten, garasjen og bilen til Joaquin Leal Bermudez (49), ble sammenlignet med DNA av moren til den savnede overlegen.

Bermudez Leal har vært savnet etter at han ikke møtte til jobben på Rikshospitalet mandag 15. januar.

Liket kan være i Oslo

Politiet trodde lenge liket var dumpet i Buskerud eller Vestfold, men etter at søkene der har vært resultatløse konsentrerer de seg ikke lenger om å lete etter liket langs E 18. De åpner for at liket fortsatt kan være i Oslo.

Liket kan være gjemt i Nordmarka, og politiet ber turgåere om å være oppmerksomme, særlig i Maridalen og ved Sognsvann.

- Maridalsveien grenser opp mot både Sognsvann og Maridalen, og vi ser ikke bort fra at liket kan være gjemt i dette området. Nå er det kommet snø siden legen ble meldt savnet, og det gjør straks letearbeidet vanskeligere, sa Abrahamsen.

Akerselva og områdene rundt er også et interessant leteområdet, samt containere. Leal Bermudez hadde en leilighet i Maridalsveien, der politiet mener drapet skjedde.

Samarbeider ikke med politiet

Politiet søker ikke lenger etter mannen, for de vet ikke hvor de skal søke.

- Vi føler at vi er kommet et langt stykke videre i etterforskningen. Men etterforskningen vil vare i dager, kanskje uker fremover, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.

En 37 år gammel trønder er varetektsfengslet og siktet i saken. Han har ikke vært avhørt siden forrige torsdag, og nekter langt på vei å samarbeide med politiet.

Drap uten lik

Det er funnet så store mengder blod til den 49 år gamle, spanske legen at politiet raskt konkluderte med at han trolig er drept, selv om etterforskerne ennå ikke har funnet noe lik.

Den drapssiktede 37-åringen fra Trondheim har tidligere hevdet at Leal Bermudez er i Spania, men familien hans har ikke hatt kontakt med ham på en god stund.

Den varetektsfengslede trønderen er tidligere ustraffet. Han skal ha vært venn med den spanske legen, og politiet har så langt ikke klart å påvise noen uoverensstemmelse mellom dem. Han erkjenner ikke straffskyld.

Bilen til den savnede legen
Foto: Politiet

 

Vurderer å offentliggjøre foto av siktede

37-åringen ble pågrepet da han kjørte legens bil på E18 utenfor Drammen natt til onsdag 17. januar. Han kjørte så vinglete at andre bilister ringte politiet.

Politiet vurderer fortsatt å offentliggjøre foto av den siktede 37-åringen, men har hittil avstått fra det fordi det vil minske verdien av en fotokonfrontasjon med eventuelle vitner.

Politiet bekrefter at de trolig vil be om forlenget varetekt for mannen.