Hopp til innhold

Blødende Ali Farah ble Årets bilde

Årets bilde er kåret, og vinnerfotografiet viser en blødende Ali Farah i Sofienbergparken.

Ali Farah

En blødende Ali Farah i Sofienbergparken sommeren 2007. Se bildet i original høydeversjon i bildegalleriet som du finner nederst i artikkelen.

Foto: Caroline Drefvelin / SCANPIX

Bildet av Ali Farah liggende på gresset i Sofienbergparken er kåret til Årets Bilde 2007. Bildet ble tatt av KK-fotografen Caroline Drefvelin, melder NTB.

Bildet førte til mediestorm

Caroline Drefvelin befant seg i parken da Ali Farah ble slått ned og etterlatt av ambulansen 6. august i fjor. 

Blinkskuddet gjorde at saken senere eksploderte i mediene.

På bildet ser man Ali Farahs kjæreste Kohinoor Nordberg forgjeves forsøker å overtale politiet til å ta med den hardt skadde mannen eller skaffe en ny ambulanse.

- Kom til parken for å grille

Ifølge Journalisten kom Drefvelin til Sofienbergparken mandag 6. august for å grille.

- Det var tilfeldig at jeg var i Sofienbergparken. Jeg er veldig glad for at jeg kunne være der og dokumentere hva som skjedde med Ali, og slik sette dagsorden med saken. Jeg er glad for at det gikk bra med ham. Dessuten håper jeg at debatten om det som skjedde vil fortsette, sa Drefvelin til Journalisten like etter utdelingen.

- Viser fotografers viktighet

Bildet, som har tittelen «Forlatt av ambulansen» ble av juryen valgt som vinner av følgende grunn:

«Bildet viser oss med kraft hvor viktig det er at fotografer er til stede når det skjer. Uten dette bildet hadde dette ikke havnet i nyhetene. Kunne en tilfeldig forbipasserende med mobilkamera ha fotografert hendelsen på denne måten? Neppe. Det fotografiske blikket gjør forskjellen. Innenfor rammen, fortelles en fortettet historie om sommer, ulykke, intenst sinne og fortvilelse. Først når vi har sett en stund, får vi øye på mannen på bakken. Akkurat slik var det.»

Årets bilde er en konkurranse i regi av Pressefotografenes klubb.

Se årets bilder 2007!

Se også: Han ble Snill Gutt