Hopp til innhold

Ble tatt på senga av kompisene

Mads Østberg ble overrasket av kameratene da de dro ham med ut i skogen for å feire 25-årsdagen hans. Nå er det også store muligheter for at Våler-føreren blir fabrikkfører.

Mads Østberg

Han kom seg gjennom bursdagen uten på bli truffet på paintballarenaen. Mads Østberg kan dermed kjøre Rally Sardinia uten blåmerker.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Østberg i skogen

Mads Østberg ble uvitende ført til det lokale aktivitetssenteret for å feire bursdagen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Dette var jeg ikke klar over, sier Østberg i det han ankommer Våler kickoffsenter i hjembygda.

Kompisgjengen er samlet og skal gi 25-åringen en actionfylt dag på hjemmebane.

Okseridning, strikkbasket, paintball og taubanetur var noen av ingrediensene i 25-årslaget.

– Det var en morsom dag, sier Østberg, som gikk gjennom så å si hele dagen uten at kompisgjengen klarte å skyte ham på paintballarenaen.

– Jeg fikk et skudd på slutten, men det bare sneiet, så det teller ikke. Ingen blåmerker, dermed blir det kjøring til helgen, sier han fornøyd.

SE VIDEO: Mads rir oksen

Mads rir oksen

Dette var en av tingene Mads måtte gjennom i bursdagen.

Fremtiden avgjøres snart

Ut i krigen

Eyvind Brynildsen (til venstre) var en av dem som overrasket Mads Østberg på 25-årsdagen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

I dag er Mads Østberg på vei til Italia for å kjøre årets nest siste VM-runde, Rally Sardinia i Italia. Planene for neste sesong er også i ferd med å legges, og med en god sesong, sitter Våler-føreren med gode kort på hånden.

– Vi er i forhandlinger med flere aktuelle, men det er ingen klare kontrakter ennå. Det er ingen hemmelighet at vi prater med Ford og Citroën. I tillegg er Prodrive med Mini på banen, røper han.

BMW, som eier Mini, sendte for øvrig i helgen ut en pressemelding om at de trekker seg fra Rally VM, men at Prodrive kommer til å fortsette å utvikle bilen, men uten fabrikkens penger.

Ifølge den franske avisen Autohebdo har Jari-Matti Latvala meldt overgang til Volkswagen, dermed åpner det seg store muligheter for både Petter Solberg og Mads Østberg.

(Artikkelen fortsetter under)

Video Latvala om dagens løp

- Jari-Matti Latvala er klar for Volkswagen. Det hevder den franske avisen Autohebdo.

Foto: Nyhetsspiller

LES OGSÅ:

Latvala til Volkswagen

Avisen skriver at begge førerne er aktuelle for fabrikksete i både Ford og Citroën. Det samme er Dani Sordo som i år har kjørt for Mini.

– Jeg jobber for å få på plass en bra løsning. Derfor ser vi også på andre muligheter. Men jeg føler vi ligger godt ab og jeg er godt posisjonert i forhold til forhandlinger, sier Østberg.

For Petter Solbergs del er nyheten om Latvalas teamskifte en god nyhet. Solberg har denne sesongen vært andrefører i Ford, med Latvala som stallkamerat.

– Det ser veldig bra ut! Men jeg må legge på. Flyet går nå, sier Petter Solberg i en relativt kort kommentar til NRK.no. Også han er på vei til Italia for å kjøre Rally Sardinia.

Petter Solberg har brutt Rally Frankrike etter et ublidt møte med franske vinranker og en kraftmast.

Petter Solberg sto for en spektakulær utkjøring i Frankrike. Likevel kan Spydebergføreren få en stor sjanse til å jage en VM-tittel neste år.

LES OGSÅ:

Mikkelsen blir mest sannsynlig fabrikkfører

Neste sesong kjører følgende for Citroën: Mikko Hirvonen, Sebastien Loeb (skal kun kjøre få utvalgte løp) og Khaleed al-Qassimi kjører en tredje bil.

I Ford er det ingen førere bekreftet ennå. Volkswagen har bekreftet Sebastien Ogier, mens det fortsatt er ubekreftet at Latvala har signert for fabrikken.

Andreas Mikkelsen venter på å få ferdigstilt forhandlingen med bilfabrikken og alt tyder på at han blir fabrikkfører for Volkswagen neste sesong.

– Avtalen er ikke ferdig forhandlet, men de har sagt at de vil ha meg så det nærmer seg absolutt. Det har vært en god sesong for oss både i IRC og WRC. Det ser også ut som om vi har vunnet IRC for andre året på rad, sier Mikkelsen til NRK.no.

Eyvind Brynildsen har denne sesongen kjørt en WRC-runde. Han skulle etter planen kjørt ett løp til, men har valgt å flytte sponsorpengene til neste sesong for å få kjørt flere løp da.

– Det blir i alle fall Rally Sverige. Vi jobber også for å få kjørt tre til fire løp til, sier han.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen blir mest sannsynlig fabrikkfører i Volkswagen neste sesong.

Foto: Espen Torgersen / NRK