– Må bryte loven for å gjøre jobben

Moss tingrett har dømt en bilmekaniker til fengsel i 18 dager for kjøring uten førerkort. Mannen mistet førerkortet i 2012, og siden det er han blitt tatt for ulovlig kjøring ti ganger.

Førerkort

I retten forklarte mekanikeren om problemene med å utføre jobben sin uten førerkort.

Foto: Dragan Cubrilo / NRK

Mekanikeren møtte for tingretten i Moss i forrige uke. Der kunne han fortelle om problemer med å utføre arbeidet uten førerkort. Han hevdet i retten at han ikke ignorerer veitrafikkloven, men at han noen ganger ikke kan unngå det. Det er levebrødet hans å ordne med biler.

Synes det er leit

Mannen forklarte at han som regel har fått andre til å gjennomføre prøvekjøring og at han prøver å unngå å kjøre selv. Han sa også at han synes det er leit å bli betraktet som kriminell fordi han gjør jobben sin.

Mannen mistet førerkortet i 2012. I august i fjor fikk han en dom for fem tilfeller av kjøring uten førerkort. Da ble tiden uten førerkort forlenget.

Moss Tingrett

Moss tingrett bestemte at bilmekanikeren må klare seg ytterligere et år uten førerkort.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Mannen er tatt for kjøring uten førerkort ytterligere fem ganger etter at han fikk dommen i fjor. Alle de fem tilfellene har sammenheng med mannens arbeid.

Ved et tilfelle ble han tatt i automatisk trafikkontroll. Under prøvekjøring av en bil kjørte han 68 kilometer i timen i 60-sonen på riksvei 110 i Fredrikstad.

Et år til uten førerkort

Moss tingrett slår fast at gjentatte tilfeller av kjøring uten førerkort innebærer fengselsstraff. I tillegg har retten forlenget tiden mannen må klare seg uten førerkort med ytterligere et år. Han må gå opp til full førerprøve for å få førerkortet igjen.

Mannen har vedtatt dommen.