Hopp til innhold

Billigsalg på boliger i svindelsak

Dette huset ble solgt for 2,7 millioner kroner i fjor. Nå selges det som rivningsobjekt for en brøkdel av prisen.

Flere av boligene som ble solgt med høye, falske takster i den omfattende boligsvindelsaken, er nå lagt ut for salg igjen. Boligene går på tvangssalg.

Det første huset tapte kreditorene over 3 millioner kroner på, skriver Sarpsborg Arbeiderblad .

Les også: Millionsvindel mot norske banker

Les også: Rykter om «kunstig høye priser»

- Ikke beboelig hus til 2,7 millioner

Huset som ligger til salgs på FINN nå, har en prisantydning på 600.000. Sist ble det omsatt for 2,7 millioner.

Kondemnabel bolig med fin tomt, heter det i annonsen på Finn. Estate-megler Gjermund Haugeneset kan vanskelig forestille seg at rønna med gjenspikrede vinduer og falleferdig tak har vært omsatt som en millionvilla

– Det er en bolig som jeg ikke anser som beboelig slik den står i dag. Det er ikke innlagt vannklosett i huset. Det er kun utetoalett. Så vi har lagt den ut for salg som et rivningsobjekt.

Se video om boligsvindelen her:

Video nsps_upload_2009_5_5_15_42_6_4659.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Betenkelig at slik svindel er gjennomførbar

Han synes det er drøyt at huset har blitt solgt for 2,6 millioner kroner.

- Det er jo, som det er fremkommet, ren svindel, og det er klart at det er betenkelig at det er gjennomførbart. Hadde det vært en megler eller en seriøs takstmann inne i saken, hadde dette aldri skjedd, sier Haugeneset.

I en omfattende politiaksjon i mai i år ble seks personer i Østfold pågrepet - siktet for bankbedragerier.

Politiet mener de har forfalsket dokumenter og takster slik at bankene har gitt boliglån som er mye høyere enn verdien av boligen.

Les: - En ny type bedrageri

Les: Takstmann siktet i svindelsak

I en ny razzia i Oslo-området ble også flere finansfolk og tidligere bankansatte pågrepet for å ha vært med på svindelen.

Fire fortsatt i varetekt

Fire personer sitter fortsatt varetektsfengslet. Blant dem er to forretningsmenn fra Fredrikstad som har sittet varetektsfenglset i over sju måneder. De to andre er finansfolk som ble pågrepet i oslo, forteller politijurist Nils Vegard.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er etterforskningen av saken nå kommet så langt at de fire kan bli løslatt fra varetekt ved juletider.

Les: Sju bedragerisiktede i varetekt

Les: Ba om fire ukers varetekt

Selger unna med tap

Til sammen skal bankene ha blitt svindlet for opp mot 150 millioner kroner. Den endelige summen er ikke klar. Fortsatt står det igjen mange salg, både i Østfold og i Oslo-området.

- Vi får bare beskjed om å få solgt dette og få inn det vi klarer å få inn. De er inneforstått med at det blir et tap her, sier megler Gjermund Haugeneset.