Biler, beibs og svidd gummi

Årets Gatebil-treff på Rudskogen fornekter seg ikke.

Årets store høydepunkt for tusenvis av bil- og motorentusiaster fra hele Skandinavia foregår på Rudskogen i Østfold i helga.

På forhånd var det snakk om at Gatebil 2010 skulle slå publikumsrekorden fra 2008 som er på 45.000 mennesker.

Helt siden portene åpnet på fredag har det strømmet til med folk og Gatebil-sjef Henrik Frisak har tro på at den gamle rekorden står for fall.

LES OGSÅ:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gatebil 2010
Foto: Magnus Brenna-Lund

– Smekkfullt

– Vi har ikke helt oversikt ennå, men det er utrolig mye mennesker her. Det er rett og slett smekkfullt, sier Frisak til NRK.no.

Syv camp-områder på Rudskogen er helt fulle med gjester fra hele Skandianvia, og bakmennnene har måttet kalle inn ekstramannskaper for å ta hånd om publikumshavet.

– Vi har hatt et fantastisk vær, særlig på lørdag. Folk er blide og fornøyde, og det er full fart på banen. Alle ser ut til å kose seg, sier Frisak.

Video Gatebil 2010

VIDEO: Bli med til Gatebil på Rudskogen i denne reportasjen.

Årets babe

Alle de faste Gatebil-postene er på programmet også i år.

Drifting, showkjøring, banekjøring, dragracing og extreme racing. Og selvfølgelig kåringen av «Årets Gatebil Babe».

– Vi avslutter med NM i breisladd og burning for alle. Da skal folk få lov til å bruke opp det som er igjen av dekkene sine. Lukten av svidd gummi kommer til å legge seg over hele Rudskogen, sier Frisak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gatebil 2010

Gatebil på Rudskogen har en publikumsrekord på 45.000 fra 2008.

Foto: Espen Wilhelmsen

Fyllekjøring og vold

Årets Gatebil-treff har også gitt politiet litt å henge fingrene i . Flere personer er tatt for fyllekjøring, i tillegg har flere biler blitt avskiltet.

Natt til lørdag ble en 19-åring pågrepet for vold mot politiet på Rudskogen, etter å ha slått en polititjenestemann i brystet. Natt til søndag ble en 20-åring satt i drukkenskapsarrest etter fyllebråk.

Gatebilgeneralen mener uansett at arrangementet har vært svært vellykket.

– Det vil alltid oppstå noen uønskede situasjoner. Men til å være så mange mennesker samlet, er det lite som har skjedd. Så vi er godt fornøyd med arrangementet, avslutter Frisak.

Gatebil 2010
Foto: Magnus Brenna-Lund