Hopp til innhold

Bilen står fast i tollen og føreren måtte brått til legen

Eyvind Brynildsens comeback i rallysporten går ikke akkurat knirkefritt for seg...

Eyvind Brynildsen

Eyvind Brynildsen har ikke kjørt rally siden november i fjor og måtte derfor ile til legen for å få ny lisens. Her er han avbildet i Rally Wales.

Foto: ANDRE LAVADINHO / ANDRE LAVADINHO

– Jeg kom på at jeg ikke hadde lisens i år og jeg må da gjennom legeundersøkelse og få godkjennelse på at jeg kan kjøre bil i høy hastighet, sier Brynildsen tidlig tirsdag morgen – rett etter legeundersøkelsen.

Det er nå rundt et halvt år siden rallyføreren kjørte et løp sist. Han tok en pause fordi han mener at sporten er dominert av for mye penger.

– Det er litt boikott, men det hjelper ikke å boikotte alene, ler han.

LES OGSÅ:

Toltull i Libanon

Fredag stiller han igjen til start i et løp, denne gang i Aurskog Høland, Vel å merke om bilen kommer.

– Bilen skulle etter planen komme til Norge fra Libanon i morgen, men det ser ikke ut til at det skjer. Den sitter fast i tollen. Nå skal den komme til Norge fredag morgen klokken 9. Jeg får ikke prøvd bilen før løpet, men ambisjonen er likevel seier, sier han.

Bilen han skal kjøre er en Ford Fiesta RRC – en bil som ligger tett opp til de såkalte WRC-bilene.

– Den gjør 0–100 på 4 sekunder og har rundt 350 hestekrefter. Dette er vel den nest beste bilen i startfeltet til helgen. Pontus Tidemand, som i fjor ble juniorverdensmester, stiller i en WRC-bil. Den er hakket hvassere, men jeg tror vi skal klare å utfordre han. Vi får ta ham på rutinen, ler Brynildsen.

LES OGSÅ:

Løpet sendes på TV

– Jeg tror helgens løp kan bli utrolig morsomt. De har klart å få et løp over to dager, med livesendinger på NRK. Sendingene går midt i den beste fotballtiden. Dette kommer til å bli superbra for dem som er her og de som ser på tv, mener Brynildsen.

Den første fartsprøven starter fredag kveld i 18-tiden. Det skal kjøres tre fartsprøver fredag, mens det kjøres ytterligere 7 lørdag.

VIDEO: Bli med på fartsprøve med Brynildsen i Wales

Bli med på en fartsprøve med Eyvind Brynildsen.