Bil mot buss i Drammen – én person omkommet

En person er bekreftet omkommet etter at en personbil kolliderte med en buss på Svelvikveien ettermiddag. En passasjer i bussen er lettere skadet.

Ulykke Svelvikveien

MØTEULYKKE: Ulykken skjedde i ettermiddagsrushet. Alle nødetatene rykket ut til ulykken.

Foto: Ida Gjellerud / NRK

Innsatsleder Torben Henriksen

Innsatsleder Torben Henriksen

Foto: Ida Gjellerud / NRK

Ulykken skjedde rett før kl. 16, og alle nødetatene rykket ut. Det ble gjort livreddende førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

– Jeg kan bekrefte at personen i bilen er omkommet og at det var en møteulykke, sier innsatsleder på stedet, Torben Henriksen.

Det er ennå for tidlig for politiet å si noe om årsaken til ulykken.

– Vi har allerede foretatt en del vitneavhør, og vi har fått indikasjoner på hva som har skjedd. Men det vi kan bekrefte nå er at det har vært en møteulykke, sier Henriksen.

Det var midt i ettermiddagsrushet at ulykken skjedde på Svelvikveien i Drammen. Veien er stengt i begge retninger og kommer til å bli stengt en god stund, ifølge politiet. Det er omkjøring via Åskollen. De som kommer fra Svelvik, må kjøre om Sande.

Ulykke Svelvikveien

Alle om bord i bussen skal ha blitt fraktet videre med en ny buss.

Foto: Ida Gjellerud / NRK

Klokken 19.00 fredag kveld opplyser politiet at de fortsatt holder på med taktiske og tekniske undersøkelser på stedet, og at veien vil forbli stengt frem til cirka klokken 21.00.

Én passasjer lettere skadet

– Det var en del passasjerer om bord i bussen, og disse passasjene blir nå flyttet over i en annen buss, sier operasjonsleder André Kråkenes rett etter ulykken.

Fører av bussen er tatt hånd om av arbeidsgiver. Politiet opplyser om at én av passasjeren i bussen også skal ha fått tilsyn.

En passasjer om bord i bussen forteller til NRK at bussen plutselig bråstoppet.

– Vi ble slengt fremover i bussen, og ting føyk også rundt.

Ulykke Svelvikveien

Bussen fikk skader i fronten. Veien ble sperret i begge retninger.

Foto: Ida Gjellerud / NRK

– En tragisk ulykke

Åge-Christoffer Lundeby i Vy

Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i Vy.

Foto: Christian Nicolai Bjørke/NRK

– Dette er en tragisk ulykke der en av våre busser er involvert. Det sier Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i Vy. Det er Vy Buss som kjører rutebussene på denne strekningen.

– Sjåføren er selvsagt preget og tatt hånd om av helsepersonell og Vys egne folk. Vi har sørget for at alle passasjerene i bussen ble tatt hånd om og fraktet videre i en annen buss, sier Lundeby.