Leser bibelen i 80 timer

Unge og gamle, kjente og ukjente stiller opp på bibelmaraton i Drammen denne helgen. I 80 timer til ende skal de lese fra verdens mest leste bok.

Bibelmaraton

Karl Frode Hilton (fra venstre) skal lese det første kapittelet på hebraisk. Her leser han for Ejgil Nielsen og Morten Kravik (til høyre).

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Like før klokken ni torsdag morgen var det meste klart for den noe spesielle seansen i Norkirken i Drammen. Oppvarmingen var da godt i gang, og pastor Ejgil Nielsen er klar på hvorfor de gjennomfører dette stuntet.

– Vi gjør dette fordi vi mener bibelen er en viktig bok. Den har påvirket den norske kulturen i mange hundre år, og det gjør den fortsatt, sier Nielsen.

En av oppleserne er Morten Kravik. Han skal lese fra den starten av den norske utgaven av bibelen, etter at en annen har lest det første kapittelet fra den hebraiske bibelen.

– Det blir en flott stund å få lov til å starte opplesningen, sier Kravik.

Trenger flere opplesere

I tillegg til selve opplesningen arrangerer Norkirken flere foredrag og møter der bibelen står i fokus.

I den 80 timers lange maratonen skal deltakerne veksle på å lese. Et kapittel skal hver oppleser framføre, før neste person overtar. Over 100 personer har meldt seg som opplesere.

– For å fylle opp med to opplesere hver time, så trenger vi fortsatt seksti personer, så det er bare å melde seg hvis noen har et ønske om det, sier pastor Nielsen.

Åpent for alle

I rommet der opplesningen foregår er det plass til mellom ti og femten tilhørere, men de setter inn flere stoler hvis det er behov for det.

– Alle er hjertelig velkomne til å høre på, sier Nielsen.

Hvilket kapittel tror du blir høydepunktet for tilhørerne?

– Jeg tror det er veldig individuelt, men jeg gleder meg spesielt til Det nye testamentet.

Arrangementet avsluttes søndag ettermiddag.