Hopp til innhold

Betalte mest skatt

Han ble avslørt for å ha unndratt penger fra beskatning på 90-tallet, men i fjor betalte Per Ditlev-Simonsen mest skatt av alle Oslos kommunepolitikere.

Per Ditlev-Simonsen.
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Totalt bidro Oslos tidligere ordfører med 778.597 kroner til fellesskapet i fjor.

Sammen med sin sønn og sin datter har Per Ditlev-Simonsen innrømmet å ha hatt tre millioner kroner på en hemmelig konto i Sveits som de ikke har betalt skatt av.

Da Ditlev-Simonsen trakk seg fra ordførervervet tidligere i høst, lovte han i avskjedstalen å møte ligningssjefen for å rydde opp i skatterotet, men fordi saken er foreldet, er det ikke mulig for ham å gjøre opp.

Høyest inntekt

I stedet bidro altså den tidligere ordføreren med nesten 800.000 kroner i fjor. Men Ditlev-Simonsen troner også på toppen av listen over de rikeste Oslo-politikerne med en inntekt på 1.767.148 kroner og en formue på hele 8.032.310 kroner.

I tillegg til den avgåtte ordføreren har til sammen har fem andre Oslo-politikere store millionformuer. Én av disse, Bjørn Hansen, kommer fra Fremskrittspartiet, mens de fire andre er Høyre-politikerne Karl Arne Enqvist, Per Trygve Hoff, Fabian Stang og Erling Lae.

H og Frp på toppen

Høyre og Fremskrittspartiet troner også på inntektstoppen. Blant de fem bystyrerepresentantene med over én million i inntekt er det to Frp-representanter og tre Høyre-representanter. I tillegg kommer Per Ditlev-Simonsen fra Høyre.

Byrådsleder Erling Lae hadde i fjor en inntekt på 834.371 kroner, noe som plasserer ham på åttendeplass på inntektstoppen.

Nederst på den samme lista finner vi Toril Fiskerstrand fra Høyre og Berit Laila Baklund fra Fremskrittspartiet, som begge står oppført med null kroner i inntekt i fjor.

Inntektstoppen

Inntektstoppen Oslo-politikerne

Formuetoppen

Formuetoppen Oslo-politikerne