– Dette er en politiskandale

– Det er en politiskandale at Sven-Erik Berger og forloveden måtte sitte to uker i fengsel. Det sier parets advokat, Salvador Solima. Nå frykter Sven-Erik Berger for sin egen sikkerhet i landet.

Sven-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon

Siden 12. februar har Sven-Erik Berger og forloveden Karen Esdrelon sittet i politiets varetekt. Mandag ble de løslatt.

Foto: Anders Magnus / NRK

De to har sittet i politiets varetekt siden 12.februar på Filippinene, siktet for kidnapping og drap på en seks år gammel jente. Mandag ble paret løslatt.

Salvador Solima mener politiet burde ha løslatt dem tidligere.

– Dette er helt klart en politiskandale. De to var på hotellet da jenta ble kidnappet og myrdet,sier Solima til NRK.no.

Paret var svært lettet over løslatelsen mandag.

– Vi er veldig glade for å være fri. Dette kunne gått mye verre, men vi burde vært løslatt for 14 dager siden, sa Berger til NRK.no minutter etter at paret ble løslatt.

Berger og Esdrelon er satt fri uten betingelser, ifølge statsadvokaten på Cebu. Paret ønsker nå politibeskyttelse.

Frykter for sin egen sikkerhet

Sven Erik Berger og forloveden, Karen Esdrelon sjekket inn på hotell Waterfront samtidig som seks år gamle Ellah Joy Pique ble bortført. Også flere ansatte ved hotellet har bekreftet at paret bodde der.

– Politiet kunne lett oppdaget og fått bekreftet hva Berger og hans forlovede gjorde da jenta forsvant, sier Solima.

Det var 12. februar at Berger og forloveden ble arrestert, siktet for kidnapping og drap. Men i går klokken 15.30 lokal tid, kunne de spasere ut av politistasjonen i byen Cebu hvor de har oppholdt seg de to ukene.

De har hele tiden nektet for drapet, men politiet har langt på vei påstått at Berger og Esdrelon drepte den seks år gamle jenta. Derfor frykter Sven Erik Berger for sikkerheten på Filipinene.

Jeg er redd for at det er folk som tror at det er oss som har gjort dette. Familien til den lille jenta har jo hele tiden sagt at de er sikre på at det er oss, selv om vi ikke var i nærheten av åstedet, sier Berger til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sven-Erik Berger løslatt

Mandag ble Sven-Erik Berger og forloveden sluppet fri fra politiets varetekt. Nå frykter de for sin egen sikkerhet i landet.

Foto: Frilans / NRK

– De har ikke noe å frykte

Men parets advokat, Salvador Solima, mener at de to ikke har noe å frykte etter at de nå er løslatt.

– Etter at siktelsen er frafalt har de ikke noe å frykte. Og jeg tror ikke noen kommer til å gå etter dem. Politiet jobber videre med etterforskning for å finne den som drepte Ella Joy Pique, sier Solima

– Så Sven-Erik Berger og hans forlovede har overhodet ikke noe å frykte lenger?

– Nei, det har de ikke, sier Solima.