Berger vurderer å leie livvakter

Sven-Erik Berger og forloveden Karen Esdrelon vurderer nå å ta kontakt med private selskaper for å få beskyttelse på Filippinene. De frykter for sin egen sikkerhet fordi mange fortsatt mener at det er de som har tatt livet av 6 år gamle Ellah Joy Piquet.

Sven-Erik Berger og Gwendolyn Garcia

Sven-Erik Berger takker guvernør Gvendolyn Garcia for all hjelp etter at de ble fengslet 12.februar. Nå kommer trolig Berger og forloveden Karen Esdrelon til Norge i neste uke.

Foto: Frilans / NRK

Sven-Erik Berger og forloveden befinner seg fortsatt på et hotell i Cebu City på Filippinene. Mandag ble de sluppet fri fra politiets varetekt, og de sa straks i fra at de ønsket politibeskyttelse.

– Det er fortsatt folk som tror vi har gjort dette, sier Berger.

De har fortsatt ikke fått noe svar fra politiet om de får den beskyttelsen de ønsker, og nå vurderer de å hyre inn livvakter fra private selskap.

– Nå drar vi til Karens hjemby Tuburan en av de nærmeste dagene, for å vente på at hun skal få passet sitt tilbake, sier Berger.

Tror fortsatt Berger er drapsmannen

Far til 6 år gamle Ellah Joy Piquet, som ble funnet død i en sekk nedenfor en klippe ved en strand på øya Cebu, er fortsatt overbevist om at det er Berger og Esdrelon som har tatt livet av datteren.

Han sier til den lokale avisen Cebu Daily News at han er svært frustret over at de to som har drept datteren hans nå er sluppet fri.

– Jeg er lei meg for at vi ikke får rettferdighet i denne saken fordi vi er fattige.

Han sier at han ikke lenger bryr seg om en ny etterforskning av datterens død.

Jeg er hundre prosent sikker på at det er Berger og Esdrelon som står bak drapet på datteren min. Jeg vil ikke skylde på andre for å ha tatt livet av datteren min, sier han til lokalavisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sven-Erik Berger løslatt

Mandag ble Sven-Erik Berger og forloveden Karen Esdrelon satt fri. Nå frykter paret for sikkerheten sin, og vil vurdere å leie inn livvakter.

Foto: Frilans / NRK

Trolig til Norge i neste uke

Bergers forlovede, Karen Esdrelon har fått innvilget visum til Norge, og dermed kan paret dra hjem så fort hun får passet sitt. Esdrelons pass er sendt til Manila for godkjennelse.

Så fort Esdrelon får passet sitt bestiller de flybilletter hjem til Norge. Etter det NRK.no kjenner til vil paret komme til Norge i neste uke.

Norges honorære konsul til Cebu på Filippinene er forferdet over politiets håndtering av saken mot Sven-Erik Berger og hans filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon.

– Dette sirkuset har gjort meg skamfull som en cebuaner, skriver Sabino Dapat i et brev til avisen Cebu Daily News.

– Skulle aldri blitt sak

Brevet ble sendt til avisen to timer før påtalemyndigheten på Cebu kunngjorde at paret ble satt fri uten betingelser.

Konsulen understreker at han uttaler seg som en ”bekymret cebuaner”, og ikke som en honorær konsul. Han mener det hele aldri skulle ha blitt noen sak i ”Asias mest demokratiske land”, hvor personer regnes som uskyldige inntil det motsatte er bevist.

Dapat er tidligere leder for Cebus handelskammer, og sier til Cebu Daily News at hendelsen har gitt Cebu og turistindustrien ”et blåøye”.