Hopp til innhold

Ber om sju års fengsel i Hokksund-saken

20-åringen burde forstått at slaget mot Jonas Wendelborg Bråten (17) kunne føre til dødsfall, er lagmannsrettens dom. Aktor ber om sju års fengsel for 20-åringen.

Minnestund for Jonas Wendelborg Bråten

Jonas Wendelborg Bråten (17) døde etter å ha blitt stukket i halsen med et glass på en hjemmefest i Hokksund.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Mannen som slo til Jonas Wendelborg Bråten med et glass på en fest for to år siden, burde forstått at slaget kunne føre til at 17-åringen døde. Det mener juryen i lagmannsretten, skriver Drammens Tidende. Dermed er skyldspørsmålet avklart.

– Hvor lang straff han vil få blir klart neste fredag, sier forsvarer Harald Stabell til NRK.

Da 20-åringen ble dømt til sju års fengsel i Eiker, Modum og Sigdal tingrett i januar, anket han dommen. Han og forsvarer Harald Stabell mener at dommen er for streng, og at bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet er feil. I dag ble han igjen funnet skyldig.

I følge Drammens Tidende, har aktor torsdag ettermiddag lagt ned påstand om sju års ubetinget fengselsstraff i ankesaken. Det er altså identisk med straffen gjerningsmannen fikk i tingretten.

– Hvordan var det for 20-åringen å igjen bli funnet skyldig?

Harald Stabell

Forsvarer Harald Stabell sier 20-åringen tar den nye dommen, hvor han igjen er dømt skyldig i å ha forvoldt skade med døden til følge, tungt.

Foto: Camilla Wernersen

– Det er meget tungt. Han var forberedt på at det samme som skjedde i tingretten kunne skje igjen, men han håpet på at han skulle bli frifunnet for dødsfølgen. Ikke minst som følge av ny straffelov som stiller strengere krav til skyld. Men det holdt altså dessverre ikke for han, sier Stabell.

Straffeloven ble endret etter dommen i tingretten, med virkning fra 1. oktober 2015.