Ber om 6 og 4 års fengsel

Aktor ber om fire og seks års fengsel for de to kvinnene som er tiltalt for grove tyverier og bedragerier over hele Østlandet.

Overvåkningsbilder Magasinet Drammen

To av kvinnene på vei etter fornærmede på Kiwi, Magasinet, i Drammen. Dette er en av i alt 88 saker to kvinner er tiltalt for. Overvåkningsbilder fra Magasinet, Drammen.

Foto: Overvåkningsbilder fra Magasinet

Det kom frem i aktors prosedyre om straffeutmåling i Drammen tingrett i dag. Han mener kvinnene er skyldig i alle tiltalepunktene.

I utgangspunktet foreslo aktor 7 og 5 år i fengsel for henholdsvis den eldste og den yngste kvinnen, men ga ett års strafferabatt for tilståelse.

Politiet: – Del av organisert bande

De to kvinnene, som er bosatt i Frankrike, er tiltalt for i alt 88 saker. Politiet mener de er del av en organisert, kriminell bande, noe kvinnene selv benekter.

Totalt er 7–8 personer siktet for de samme forholdene som de to kvinnene er tiltalt for. Ifølge politiet skal disse personene ha samme etternavn, men de kjenner ikke til de to kvinnene sin relasjon utover det.

Les: Svindlet pensjonister for å bo på hotell og gå på diskotek

De ble pågrepet i Sarpsborg i februar på et kjøpesenter etter at en vekter kjente dem igjen fra en episode i en butikk året før. De har sittet i varetekt siden da.

Grove tyverier

Ifølge politiet skal kvinnene blant annet ha spanet på enkeltpersoner for deretter å stjele lommebøker fra vedkommende. I tillegg skal de ha stjålet fra minibanker ved at de fått tak i pinkodene til bankkortene som har vært stjålet.

Blant de 88 lovbruddene som står beskrevet i tiltalebeslutningen er også ett av lovbruddene begått i Drammen.

Les: To kvinner tiltalt for 88 lovbrudd

De to kvinnene er tiltalt for tyveri av en lommebok i Drammen i januar 2013. Hendelsen skjedde på Kiwi i Magasinet i Drammen, og lommeboken skal ha inneholdt 7000 kroner, i tillegg til diverse kort.

Kvinnene erkjenner straffskyld for alle tiltalepunkter, unntatt punktet om organisert kriminalitet.