Ber norsk-pakistanere ta kontakt

Politiet ønsker kontakt med folk i det norsk-pakistanske miljøet som kjente de drepte søstrene. Politiet mener de har fått påfallende få henvendelser.

Aktor Cecilie Gulnes hilser på forsvarerne Truls Dramer og Abid Q. Raja
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

For å få belyst bakgrunnen til drapene er politiet avhengig av å snakke med folk som kjenner familien. At så få har tatt kontakt med politiet gjør at de mangler viktige opplysninger. Det forteller aktor Cecilie Gulnes.

Nå ber de venner av familien om å ta kontakt.

Den trippeldrapssiktede broren blir fremstilt for varetektsfengsling nå klokken 13, og politiet ber om fire ukers varetekt.

Ber om lukkede dører

Politiet ba om lukkede dører i fengslingsmøtet som begynte i Oslo tingrett klokken 13.

- Det er veldig viktig på dette stadiet i etterforskningen, at det ikke lekker detaljer fra saken. Vi skal ta avhør av personer i den nærmeste familien, av omgangskretsen og av siktede. Det er viktig at disse forklarer seg uten å kjenne til for mange detaljer i etterforskningen, sier Gulnes

Obduksjonsrapporten er klar, men politiet ønsker ikke gå ut med detaljer fra rapporten.

30-åringen er siktet for forsettelig drap, men den foreløpige siktelsen kan utvides.

Mannens forsvarer, Truls Dramer, sier at klientent er for syk til avhøres. Advokaten skal snakke med faren, som er i Pakistan, senere i dag.

Den siktede vil antakelig bli sittende på Dikemark psykiatriske sykehus under mesteparten av varetekten.

Truet broren på drapskvelden

30-åringen som er siktet for å ha tatt livet av sine tre søstre søndag kveld, skal drapskvelden ha truet sin bror på livet på telefon. Broren ringte politiet men ble ikke hørt.

Ifølge broren skal politiet ha svart at de ikke hadde tid til å leke Tom og Jerry og dermed ikke kom til å sende en bil, melder VG Nett.

- Vi kan bekrefte at det kom en henvendelse fra siktedes bror søndag rundt klokken 22, nesten samtidig som vi fikk melding om drapene. Den første meldingen ble ikke oppfattet som at det var noe akutt, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt.

Broren forteller at han, etter å ha blitt avvist av politiet, løp fra moskeen hvor han befant seg, i retning leiligheten sin.

- På vei hjem fra moskeen ringte min yngste bror meg og fortalte hva som var skjedd. Da jeg kom hjem, ringte vi politiet på nytt. Da sendte de en bil, sier han til VG Nett.