Hopp til innhold

Benjaminprisen går til...

Årest vinner har lenge jobbet for å bekjempe rasisme blant unge.

Benjaminprisen
Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Prisen deles ut årlig til minne om 15 år gamle Benjamin Hermansen, som ble drept i Oslo 26. januar 2001 av unge norske nynazister.

Hvert år blir en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering hedret. I år er det Sogn videregående skole som stikker av med prisen.

- Rasisme skal ikke tolereres i den norske skolen. Sogn videregående skole er uredde og viser en imponerende vilje for å ta tak i denne vanskelige problemstillingen. Andre skoler kan lære mye av dette, sier statsråd Bård Vegar Solhjell.

Rektor ved Sogn synes det er fint å få anerkjennelse for arbeidet.

- For det første så får vi fokus på det arbeidet som har blitt gjort på Sogn gjennom mange år, i forholdt til et antirasistisk arbeid, og det å skape et godt skolemijlø. Vi er veldig stolte og vi er en skole som er veldig glad i dag, sier Elin Stavrum.

Flerkulturell

Sogn videregående skole, som er en flerkulturell skole med 1200 elever, får prisen for sitt langsiktige arbeid mot rasisme og sitt arbeid for fredelig konfliktløsning og skolemekling.

Elevene trenes i dialog og kommunikasjon. Dette er ferdigheter som er avgjørende for å demme opp for misforståelser og fordommer.

Med prisen kommer 100. 000 kron og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen.

Prisen blir delt ut på den internasjonale minnedagen for Holocaust den 27. januar.