Bekymret for Moss lufthavn Rygge

Frp frykter dårligere levevilkår for Rygge etter nye Soria Moria. – Unødvendig, mener Arbeiderpartiet.

Moss lufthavn Rygge
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Gjennom Soria Moria 2 vil regjeringen sikre at utviklingen av private flyplasser ikke svekker Avinor-flyplasser andre steder i landet.

Arne Sortevik fra Frp, som er medlem av transportkomiteen på Stortinget, mener dette kan få konsekvenser for både Moss lufthavn Rygge og Sandefjord lufthavn Torp.

– Vi tolker dette som en klar advarsel om at det kan komme restriksjoner, begrensinger og inngrep mot de to private flyplassene. Det synes Frp er sterkt beklagelig og bekymringsverdig, sier Sortevik til NRK.

LES: Ryanair i gang - seint, men godt

Kapret seks prosent

I en fersk rapport fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) fremkommer det at Moss Lufthavn Rygge hadde seks prosent av de reisende mellom Oslo og Bergen og Trondheim, Stavanger, Bodø de fire første månedene av 2009.

I TØIs rapport slås det også fast at 100.000 passasjerer brukte Rygge for innenriksreiser i første tertial.

For Gardermoen sin del er det snakk om 1,5 millioner.

Men at Moss Lufthavn Rygge trenger å frykte Soria Moria 2, avkrefter en av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter fra Østfold, Svein Roald Hansen.

– Har sikret fremtiden

– Det er en unødvendig bekymring. Setningen Frp sikter til er mer en forsikring om at man skal opprettholde flyplassnettet man har i distriktene, ikke en trussel mot Rygge og Torp, sier Hansen.

Hansen mener regjeringen allerede før valget sikret fremtiden for Rygge.

LES: Navarsete øker antall flybevegelser

– MLR får ja på søknaden om å ha opptil 21 000 flybevegelser i året. Det ligger jo fortsatt fast, understreker han.

LES OGSÅ: